Home / U FOKUSU / ROGOZIN: Nemci i Francuzi će tenk poput „Armate” moći da naprave tek kroz 15 godina!

ROGOZIN: Nemci i Francuzi će tenk poput „Armate” moći da naprave tek kroz 15 godina!

VICE-premijer Rusije Dmitrij Rogozin izjavio je da su u vojnoj industriji i brodogradnji ostvarena dostignuća, uprkos sankcijama Zapada protiv Rusije.

putin- rogozin- tenkovi

Rogozin je u intervjuu kanalu „Rusija 1” saopštio da će Rusija do 2020. godine dobiti tri atomska ledolomca nove generacije. Prvi već 2017., drugi i treći – 2019. i 2020. godine.

„Idemo po planu, i Rusija će već 2020. godine dobiti novu flotu ledolomaca, koja će obezbediti prolazak karavana brodova Severnim morskim putem” – rekao je Rogozin.

Po njegovim rečima, on u utorak planira da poseti Baltičko brodogradilište u Sankt Peterburgu zbog prvog serijskog atomskog ledolomca nove generacije.

„Prvi ledolomac je već sklopljen oko 60 odsto. Posle izgradnje tog ledolomca počinje serijska proizvodnja” – dodao je Rogozin.

Odgovarajući na pitanje o najnovijem tenku „Armata”, potpredsednik ruske Vlade je rekao da će Evropa moći da odgovori na „Armatu” tek za 15 godina.

„Francuzi i Nemci su rekli da će napraviti tenk sličan „Armati” 2030. godine – istakao je Rogozin. – To jest tek za 15 godina”.

Po njegovom mišljenju, „ruska tenkovska industrija je još od vremena T-34 uvek bila korak ispred” – dodao je on.

tenk- rusija- armata

Najnoviji ruski tenk „Armata” pokazan je na paradi povodom 70-godišnjice Pobede u Velikom otadžbinskom ratu.

Američki mediji koji su izveštavali o svečanostima u ruskoj prestonici istakli su da je „Armata” bolja od zapadnih konkurenata.

Govoreći o sankcijama Zapada protiv Rusije, uključujući zabranu putovanja u evropskih zemalja za više političara i državnih funkcionera, uključujući Rogozina, vice-premijer Rusije je istakao da „tenkovima nisu potrebne vize”.

(Fakti)

 

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …