Home / U FOKUSU / RUMUNIJA SE SELI U SRBIJU! Zakazani masovni protesti protiv vlasti u Beogradu!

RUMUNIJA SE SELI U SRBIJU! Zakazani masovni protesti protiv vlasti u Beogradu!

500

Žuti patkari, ili kako sebe nazivaju “Incijativa Ne davimo Beograd”, otvoreno su danas preko društvenih mreža pozvali na nasilne demonstracije u Srbiji, nalik onim koji su se poslednjih dana događali u Rumuniji!

Nakon serije protesta koje su prošle godine na ulicama Beograda organizovali zbog izmišljene afere “Savamala”, patkari najavljuju nove demonstracije, po ugledu na one u Rumuniji.

– Pogledajmo ka komšijama za inspiraciju. Vidimo se uskoro na ulicama! – poručili su patkari svojim pristalicama na Tviteru i Fejsbuku.

S obzirom da su protesti koji od prošle srede traju u Bukureštu i drugim rumunskim gradovima obilovali nasiljem i žestokim sukobima sa policijom, nema sumnje da i patkari, “koji inspiraciju traže od komšija”, prizivaju haos i na ulicama srpskih gradova.

Prema saznanjima DNEVNOG ŽURNALA protesti se uveliko pripremaju od strane više organizacija i sindikata, a po prvi put se protestima protiv vlasti mogu pridružiti i pojedini sindikati Vojske i policije.

(INFORMER)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …