Home / U FOKUSU / RUSIJA NAS UPOZORAVA: Srbi, razmislite dobro pre nego što nam uvedete sankcije!

RUSIJA NAS UPOZORAVA: Srbi, razmislite dobro pre nego što nam uvedete sankcije!

moskva

Rusija se nada da će Srbija pri rešavanju pitanja mogućeg priključivanja sankcijama EU Rusiji uzeti u obzir prijateljski karakter odnosa između Rusije i Srbije.

To je izjavio zvanični predstavnik ruskog Ministarstva inostranih poslova Aleksandar Lukaševič.

“Veoma se nadamo da će srpske kolege izvagati sve okolnosti povezane sa restriktivnim pritiskom na Rusiju i uzeti u obzir dobar, prijateljski, strateški karakter naših odnosa sa Srbijom, što je još jednom potvrdila nedavna poseta predsednika Rusije Beogradu”“, rekao je Lukaševič na brifingu.

“Rusija smatra sankcije apsolutno nelegitimnim i neprijateljskim”, rekao je predstavnik zvanične Moskve, dodajući da su “naročito neprihvatljive metode koje koriste naše evropske kolege, ubeđujući i primoravajući druge zemlje da se priključe kampanji pritiska sankcijama na Rusiju”.

“Taj metod daleko je od civilizovanog, naročito prema zemljama koje teže da stupe u EU”, kazao je Lukaševič a preneo je TASS.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je, da Srbija “u ovom trenutku neće uvoditi sankcije Rusiji”, ali i da članstvo u EU podrazumeva zajedničku spoljnu politiku.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je on “insistirao da sa Hanom razgovara o Rusiji, a da Han nije insistirao na toj temi”.

(Tanjug)

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …