Home / U FOKUSU / ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Zapad izvodi koordinirani napad na Rusiju!

ŠEF RUSKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Zapad izvodi koordinirani napad na Rusiju!

eu evropska unija i amerika03

Strani investicioni fondovi učestvuju u špekulativnim napadima na rublju koja je od početka godine izgubila više od polovine vrednosti – rekao je agenciji Bloomberg šef ruske Spoljne obaveštajne službe Mihail Fradkov.

„Sve slične špekulacije imaju svoje konkretne šeme, a šeme imaju svoj aktere. Zapadne finansijske institucije i fondovi deluju na tržištu Rusije preko svojih agenata i finansijskih posrednika, odnosno – preko njih učestvuju u kordiniranom napadu na Rusiju” – ukazao je Fradkov.

On je ocenio da taj „napad na Rusiju” podrazumeva i igru na obaranje kursa rublje.

I pad cene nafte za više od 30 odsto u ovoj godini – ocenio je Fradkov – delom je izazvan potezima SAD koji imaju za cilj da prisile Rusiju da se bavi svojim unutrašnjim problemima.

Nešto ranije danas je ruski lider, Vladimir Putin, u predsedničkoj godišnjoj poslanici parlamentu rekao da vlast zna ko su najkrupniji špekulanti i ko igra protiv kursa rublje. Istovremeno je od Ministarstva finansija i Centralne banke zatražio da špekulante kazne.

(Fakti)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …