Home / U FOKUSU / SIRIJCI I RUSI RAZBIJAJU ISLAMSKU DRŽAVU: Predalo se 10.000 džihadista! (VIDEO)

SIRIJCI I RUSI RAZBIJAJU ISLAMSKU DRŽAVU: Predalo se 10.000 džihadista! (VIDEO)

Početak vojne operacije Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije u Siriji približilo je pobedu sirijskoj vojsci u ratu sa terorističkim organizacijama, izjavio je ministar za nacionalno pomirenje Sirije Ali Hajdar.

sirija- vojska

„Sto odsto, bez sumnje (vojno-vazdušna operacija Rusije u Siriji će ubrzati akcije sirijske armije do pobede nad terorizmom). Ona je postala nova faza razvoja događaja na areni borbenih dejstava i obezbedila plodno tle za nova dostignuća sirijske vojske na zemlji, koje svi vidimo“, rekao je sirijski ministar Ali Hajdar.

Ministar je dodao da je za dve godine više od 10 hiljada militanata položilo oružje zahvaljujući realizaciji programa sirijske vlade o pomirenju.

„Uključujući Homs i njegova zapadna predgrađa, možemo govoriti o preko 10 hiljada ljudi koji su položili oružje poslednje dve godine“, rekao je Hajdar.

Intervencija ruske avijacije u Siriji počela je 30. septembra. Od tada su uništene stotine objekata terorista — komandnih centara, kampova za obuku i skrovišta pripadnika Islamske države. Istovremeno, sirijska vojska napreduje u kopnenoj akciji, oslobađajući gradove u provinciji Hama.

Pogledajte video:

(Izvor: sputniknews.com)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …