Home / U FOKUSU / ŠOKANTNA PUTINOVA PORUKA VUČIĆU: “Ako se odrekneš ovog dogovora, dolazi Nikolić koji je pod našom zaštitom…”

ŠOKANTNA PUTINOVA PORUKA VUČIĆU: “Ako se odrekneš ovog dogovora, dolazi Nikolić koji je pod našom zaštitom…”

putin- vucic

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Ruskom Federacijom i NR Kinom i bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić dobio je visoko priznanje od Ruskog predsednika Vladimira Putina Orden prijateljstva uz duži troćasovni razgovor.

Na ovaj način predsednik Ruske federacije ne samo da odaje priznanje za jačanje veza Srbije i Rusije već šalje i političku “poruku” u Srbiji da računa na nastavak priateljstva i saradnje dve drže i naroda preko bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića.

Ovim je ruski predsednik Tomislava Nikolića definisao i kao svog političkog i državnog saveznika u održanju dobrih odnosa dve države i kao svog poliitčkog “prijatelja” kojeg neće ostaviti na cedilu dok je on na vlasti u Rusiji.

Tomislav Nikolić je i faktor uticaja Rusije i Kine u Srbiji ne samo na ekonomskom već poltičkom planu. Ukoliko na političkoj sceni Srbije dođe do značajnijeg pritiska Zapada pre svega SAD I EU u promeni poliitčkog kursa prema Rusiji pre svega prema vlađaućoj koaliciji, bivši predsednik Srbije, osnivač i prvi predsednik SNS bi mogao da bude značajni činilac zaštite interesa Srbije da održi pune prijateljske veze i poltičke sa Rusijom i Kinom.

Tomislav Nikolić je na ovaj način i politički “zaštićen” od Rusije i Kine sa mogućim opcijama da Tomislav Nikolić u kriznoj situaciji objedini političke snage u Srbiji bliske Rusiji i Kini a protiv udara Zapada na Srbiju da se “odrekne” svoje neutralne i samostalne politike uz uslov odricanja od Rusije, a ispunjavajući uslove za EU.

Bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić kaže: „Sedeli smo jedan pored drugog dva i po, skoro tri sata, i otvorili smo mnogo tema. Razgovarali smo i o onim temama o kojima smo pričali dok sam ja bio predsednik Srbije i o situaciji u kojoj se Rusija brani od jednog dela sveta, kao i o situaciji u Srbiji, kojoj ne dozvoljavaju da vodi svoju politiku potpuno mirno, ne vezujući se ni za koga“.

Putin nije bez razloga Tomislava Nikolića definisao kao svog “aduta” u zaštiti Ruskih interesa u Srbiji.

Ovim je poslata i poruka sadašanjoj vlasti u Srbiji i SNS kao i Predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da Tomislav Nikolić nije “otpisan” već da je “upisan” kao ruski prijatelj u Srbiji , koji bi mogao da ojača prorusku političku opciju u Srbiji i da se na različite načine suprostavi jakoj prozapadnoj opciji u vlasti, koja je pod velikim pritikom da realizujući poglavlje 31 o spoljnoj i bezbedonosnoj politici krene u odvajanje od Rusije da bi išla dalje prema EU.

Tomislav Nikolić bivši predsednik Srbije nije za Putina “bivši” već je “igrač” i lobista ruskih uticaja u Srbiji, i da Nikolić nije otišao u “političku penziju” kako su neki mislili i u vlasti i opoziciji.

Poslata je poruka vlastima u Srbiji da ne ugrožavaju lični i poltički autoritet i integritet Tomislava Nikolića i njegove porodice koja je postala predmet tabloidizacije .

Tomislav Kresović (Vidovdan)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …