Home / U FOKUSU / SVI SPREMNI ZA KONAČNI OBRAČUN: Američki Kurdi najavljuju da će izbaciti Turke sa severa Sirije! (MAPA)

SVI SPREMNI ZA KONAČNI OBRAČUN: Američki Kurdi najavljuju da će izbaciti Turke sa severa Sirije! (MAPA)

500

 

Visoki komandir JPG-a Sipan Hemo, koji je potpisao saopštenje pro-američkih kurdskih militanata, nije precizirao kada bi ta operacija trebalo da počne, ali je naglasio da ta organizacija smatra Tursku okupatorom na severu Sirije.

NJegovu izjavu, datu za kurdske medije, preneo je i Naser Haj Mansur, visoki oficir SDF-a, kurdske vojno-političke organizacije čije je formiranje bilo pod direktnom kontrolom Obamine administracije, a koja rukovodi militantnim krilima poput JPG-a, između ostalog, i u ofanzivi na drugi najveći grad u Siriji – Raku.

mapa-sever-sirije

Turska je ranije već počela da šalje pojačanja u trupama i vojnim vozilima na prostor zone između Azaza i DŽarablusa, ali je potvrđeno i nagomilavanje trupa na tursko-sirijskoj granici. Više o najnovijem Erdoganovom gomilanju vojske na severu Sirije

Na mestima označenim na mapi ispod tokom današnjeg dana došlo je do oružanih obračuna

(Pravda)

Check Also

OTKRIVENA MISIJA UHAPŠENOG AMERIČKOG MARINCA: Ubistvom ovog čoveka, planirao da izazove najgori mogući scenario za Srbiju! Evo o čemu se radi..

Bivši američki marinac Danijel Korbet, koji je 31. januara uhapšen u Beogradu, imao je zadatak …