Home / U FOKUSU / TOTALNA RASPRODAJA: Ministar Vujović u razgovorima sa MMF o prodaji 12 strateških javnih preduzeća!

TOTALNA RASPRODAJA: Ministar Vujović u razgovorima sa MMF o prodaji 12 strateških javnih preduzeća!

Ministar finansija Dušan Vujović izjavio je SINOĆ da Srbija sa Međunarodnim monetarnim fondom razgovara o programu koji prvi put uključuje 12 javnih preduzeća za koja će biti određeni svi kriterijumi koji će morati da se prate, a jedan od njih je i smanjenje plata.

dusan-vujovic

– Da ne nabrajam sve po redu, ali to su Telekom, Železnice, EMS, EPS, Pošte, Putevi Srbije, Srbijavode – izjavio je Vujović gostujući na RTS-u.

On je rekao da za svako od ovih preduzeća postoje razna rešenja i da Srbija mora da gleda najbolja iskustva u svetu.

– Za neka je rešenje privatizacija ili delimična privatizacija, a Telekom je kandidat za to. Za neke je pitanje samo pravna i upravljačka reorganizacija. Za neka je rešenje davanje u koncesiju. Umesto što se mučimo sa tim, objediniti Koridore i Puteve Srbije u jednu koncesiju i zaraditi na tome i imati fantastične usluge koje će biti svima od koristi – precizirao je ministar.

Vujović je rekao da su procene da Telekomu treba strateški parnter ili prodaja i da će Vlada sigurno tražiti savetnika za tu prodaju pošto ćemo, kako je rekao, „bez prodaje teško iz sopstvenih sredstava da održavamo tu tehnološku trku koja je vrlo oštra u svetu“.

– Mislim da možemo da dobijemo dobar prihod od privatizacije Telekoma – rekao je ministar.

Govoreći o EPS-u, on je rekao da EPS ne bi trebalo da se privatizuje po delovima, već da privuče stranu dokapitalizaciju.

– Da EPS iskoristi resurse koje ima, da iskoristi činjenicu da ima ogromne rezerve uglja koje nećemo moći da koristimo u punom iznosu kada postanemo članovi EU i da se sada to koristi da bi se proizvodila struja i izvozom struje finansirale te investicije – naveo je on.

(Tanjug)

 

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …