Home / U FOKUSU / TURSKA UŠLA U RAT: Počela kopnena ofanziva Turaka na Siriju, čeka se reakcija Ruske vojske!

TURSKA UŠLA U RAT: Počela kopnena ofanziva Turaka na Siriju, čeka se reakcija Ruske vojske!

tenk- abrams- usa- sad 4
Turska je započela kopnenu ofanzivu na Siriju minobacačkom paljbom po sirijskim snagama, tvrdi general Ali Majhub. Ovim činom, kao i gomilanjem tenkova na granici sa Sirijom, Turska je jasno stavila do znanja svima kakve su joj namere prema susednoj zemlji.

Pozicije sirijske armije gađane su danas minobacačima sa teritorije Turske – saopštio je portparol vojnog vrha u Damasku general Ali Majhub.

Pritom je precizirao: „To se dogodilo minule noći. Minobacačka vatra po našim položajima otvarana je sa planine Džebel-al-Akra koja se nalazi na turskoj terotoriji. Bila je to intenzivna vatra“.

Majhub je upozorio Tursku i njen vojni vrh da je to „opasno ponašanje“.

Da se Ankara „opasno ponaša“ ne misle samo zvaničnici u Damasku.

Poznati američki analitičar i političar Patrik Bjukenen koji je u administraciji Ronalda Regana rukovodio sektorom za odnose sa javnošću. On je u listu The American Conservative napisao:

„Obaranjem ruskog Su-24 stvorena je krajnje opasna politička konfiguracija. Turskog predsednika Erdogana najverovatnije su razbesneli uspesi Moskve u zaštiti vlasti sirijskog predsednika Bašara Asada nego hipotetička poverda turskog vazdušnog prostora. Ti uspesi su doveli u pitanje tursku stratešku igru u Siriji. Ankara je obaranjem Su-24 pokušala da spreči zbližavanje Rusije sa franko-američkom koalicijom koja se bori protiv Islamske države“.

top- minobacač

Bjukenen smatra da je sada potpuno jasno da je Turska na strani Islamske države. I naglašava:

„Zagonetka je na čijoj smo strani mi (Sjedinjene Države). Zato je i nejasna Obamina sirijska strategija. Krenemo li turskim putem i počnemo da podržavamo bojovnike koji se bore protiv sirijske armije – pre ili kasnije se možemo naći u direktnom konfliktu sa Rusijom, a tada će nestati svi naši NATO-saveznici“. (KLIKNITE NA OBELEŽENI DEO TEKSTA I PROČITAJTE- PROROČANSTVO STARCA PAJSIJA, GRČKOG MONAHA SA SVETE GORE: RUSIJA ĆE RAZORITI TURSKU KOJA ĆE SE RASPASTI NA 3 DELA! GRCI ĆE UZETI ISTANBUL, JERMENI SVOJE, KURDI SVOJE.. A TO ĆE BITI SAMO POČETAK VELIKOG MASAKRA, GLOBALNOG!)

(Fakti,RT)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …