Home / U FOKUSU / TURSKA UŠLA U RAT: Počela kopnena ofanziva Turaka na Siriju, čeka se reakcija Ruske vojske!

TURSKA UŠLA U RAT: Počela kopnena ofanziva Turaka na Siriju, čeka se reakcija Ruske vojske!

tenk- abrams- usa- sad 4
Turska je započela kopnenu ofanzivu na Siriju minobacačkom paljbom po sirijskim snagama, tvrdi general Ali Majhub. Ovim činom, kao i gomilanjem tenkova na granici sa Sirijom, Turska je jasno stavila do znanja svima kakve su joj namere prema susednoj zemlji.

Pozicije sirijske armije gađane su danas minobacačima sa teritorije Turske – saopštio je portparol vojnog vrha u Damasku general Ali Majhub.

Pritom je precizirao: „To se dogodilo minule noći. Minobacačka vatra po našim položajima otvarana je sa planine Džebel-al-Akra koja se nalazi na turskoj terotoriji. Bila je to intenzivna vatra“.

Majhub je upozorio Tursku i njen vojni vrh da je to „opasno ponašanje“.

Da se Ankara „opasno ponaša“ ne misle samo zvaničnici u Damasku.

Poznati američki analitičar i političar Patrik Bjukenen koji je u administraciji Ronalda Regana rukovodio sektorom za odnose sa javnošću. On je u listu The American Conservative napisao:

„Obaranjem ruskog Su-24 stvorena je krajnje opasna politička konfiguracija. Turskog predsednika Erdogana najverovatnije su razbesneli uspesi Moskve u zaštiti vlasti sirijskog predsednika Bašara Asada nego hipotetička poverda turskog vazdušnog prostora. Ti uspesi su doveli u pitanje tursku stratešku igru u Siriji. Ankara je obaranjem Su-24 pokušala da spreči zbližavanje Rusije sa franko-američkom koalicijom koja se bori protiv Islamske države“.

top- minobacač

Bjukenen smatra da je sada potpuno jasno da je Turska na strani Islamske države. I naglašava:

„Zagonetka je na čijoj smo strani mi (Sjedinjene Države). Zato je i nejasna Obamina sirijska strategija. Krenemo li turskim putem i počnemo da podržavamo bojovnike koji se bore protiv sirijske armije – pre ili kasnije se možemo naći u direktnom konfliktu sa Rusijom, a tada će nestati svi naši NATO-saveznici“. (KLIKNITE NA OBELEŽENI DEO TEKSTA I PROČITAJTE- PROROČANSTVO STARCA PAJSIJA, GRČKOG MONAHA SA SVETE GORE: RUSIJA ĆE RAZORITI TURSKU KOJA ĆE SE RASPASTI NA 3 DELA! GRCI ĆE UZETI ISTANBUL, JERMENI SVOJE, KURDI SVOJE.. A TO ĆE BITI SAMO POČETAK VELIKOG MASAKRA, GLOBALNOG!)

(Fakti,RT)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …