Home / U FOKUSU / UBRZANO NAGOMILAVANJE SNAGA: Kineska vojska sa avijacijom ulazi u Siriju i pridružuje se Rusima!

UBRZANO NAGOMILAVANJE SNAGA: Kineska vojska sa avijacijom ulazi u Siriju i pridružuje se Rusima!

Al-Masdar Al-‘Arabi, arapski novinski izvor, naveo je da je kinesko plovilo prošlo kroz Suecki kanal u utorak i da se uputilo ka Siriji kako bi pomoglo Rusima u borbi protiv Islamske države i američkih zastupnika koji pokušavaju da svrgnu Asadovu vladu.

kina vojska2

Internet sajt navodi da je viši oficir sirijske vojske u Latakiji rekao da će kineska vojska i vojni avioni stići u lučni grad Tartus u roku od šest nedelja.

Jedina ruska mediteranska pomorska ustanova se nalazi u Tartusu, drugom po veličini gradu u Siriji.

Prema rečima američkih zvaničnika, Rusija je nedavno poslala 28 borbenih aviona u avio bazu blizu Latakije i trenutno sprovode izviđanje bespilotnim letelicama u Siriji.

Drugi izveštaji navode da su ruski avioni počeli da gađaju položaje Islamske države u Deir Ezoru i Raki, koja predstavlja defakto prestonicu ISIS-a u Siriji.

Američki zvaničnici su dodali da Rusi planiraju da pošalju još 2.000 vojnika u avio bazu.

Guardian je preneo da satelitske fotografije prikazuju „ubrzano nagomilavanje ruskih ekspedicionih snaga u Siriji“ na dva mesta severno od Latakije.

Tvrdnja arapskih medija da će kineska vojska da se pridruži ruskim snagama još uvek nije nezavisno potvrđena.

Kina i Rusija su zajedno uložile veto na rezoluciju Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, usmerenu protiv Asadove vlasti.

„Solidarnost po pitanju Sirije predstavlja nastavak bliskih odnosa između Rusije i Kine“, napomenuo je Centar za strateške i međunarodne studije, ustanova koju podržavaju brojni globalisti, uključujući Zbignjeva Brezinskog i Henrija Kisindžera.

(Webtribune.rs)

Check Also

POTEZ POSLE KOG ZA SEVERNU KOREJU NEMA POVRATKA, A AMERIKA BAŠ TO SPREMA: „Ako učinite taj korak, smatraćemo to objavom rata!“

Severna Koreja saopštila je danas da će bilo kakvu pomorsku blokadu smatrati činom rata, javlja …