Home / U FOKUSU / UPOZORENJE SRBIMA: Masovno iseljavanje Albanaca sa Kosova nije nikakva ekonomska migracija, već evakuacija civila zbog početka ratnih dejstava!

UPOZORENJE SRBIMA: Masovno iseljavanje Albanaca sa Kosova nije nikakva ekonomska migracija, već evakuacija civila zbog početka ratnih dejstava!

Dveri su izrazita opozicija Vladi Srbije, ali ovom prilikom naš apel javnosti i državnim organima Srbije upućujemo, ne sa dnevnopolitičkog nivoa i ne samo kao opozicija već u ime zabrinutih građana, koji vide bezbednosne izazove u svetu i našem neposrednom okruženju na koje državni aparat Srbije ne reaguje ili potpuno neprimereno reaguje.

albanija uck ovk03

Najveći istorijski greh srpske inteligencije sastoji se u tome što najveći srpski umovi nisu primetili da nam se sprema genocid u Drugom svetskom ratu, čak ni kad su Srbe počeli da bacaju u jame Jadovna i ubijaju u Jasenovcu.

Naša generacija ne sme da ponovi takvu grešku. Mi imamo obavezu prevencije genocida: da ne dozvolimo da ubrzana i nepovoljna svetska i evropska dešavanja, kao i zabrinjavajuće poruke i okolnosti u neposrednom okruženju Srbije dovedu do novog stradanja srpskog naroda.

Hašim Tači po povratku iz Pentagona najavljuje osnivanje oružanih snaga Albanaca na Kosovu i Metohiji uz podršku vojske SAD i NATO.

Kolinda Grabar Kitarević  izjavljuje da Vojvodina nije deo Srbije, a ratni zločinac Branimir Glavaš poziva na linč Srba, u  Bosni i Hercegovini hapse Srbe kao okrivljene za ratne zločine, dok Republika Srpska trpi pritiske da se samoukine i utopi u nametnutu BiH.

U Crnoj Gori preteruju srpske sveštenike, a u Makedoniji su osvanuli bilbordi protiv Srba i Srbije.

Čudno i masovno iseljavanje albanskih žena i dece sa Kosova i Metohije nikako ne liči na ekonomsku migraciju  već ima sve elemente evakuacije civila sa područja budućih ratnih dejstava – iseljavanje je brzo, panično što nikada nije odlika ekonomske migracije.

Ministarstvo odbrane Srbije istovremeno rasprodaje  tenkove, topove, raketne sisteme, puške kalašnjikov, radare, municiju i drugu vojnu opremu. Inženjerija i civilna zaštiti su uništene toliko da nismo u stanju da zaustavimo stradanje u poplavama.

Ratno stanje u Ukrajini tek čeka na primenu sporazuma u Minsku.

U slučaju sukoba Rusije sa NATO vojskama svi dobro znamo na kojoj strani će biti Tači, Hrvatska i muslimani u BiH i svi dobro znamo kako će se odnositi prema Srbiji i Srbima širom Balkana.

Dveri upozoravaju strukture bezbednosti Srbije da podignu nivo naše bezbednosti na najviši stepen.

Podržavamo i Apel za zaštitu ustavnog uređenja i bezbednosti Republike Srbije, koji je uputio Pokret za Srbiju, u kome se zahteva da državni organi upoznaju javnost po kom osnovu i koji su strani državljani (posebno Amerikanci, Britanci i drugi državljani NATO) angažovani u ministarstvima odbrane, unutrašnjih poslova, obaveštajnim i bezbednosnim agencijama i drugih državnim organima Srbije

Da li su bezbednosne snage Srbije svesne šta nas čeka u okruženju ako izbije neki veliki evropski i svetski sukob oko Ukrajine?

Ova tema prevazilazi dnevnu politiku i naše stranačke razmirice. Svi moramo da se zapitamo da li Srbija spremno dočekuje novu svetsku oluju koja dolazi?

Pokret Dveri je spreman da razgovara sa svim relevantnim društvenim i političkim faktorima na ovu temu, uz nadu da će se ova naša upozorenja pokazati kao netačna i nepotrebna.

(saopštenje Pokreta Dveri)

 

Check Also

ASADOVE SNAGE PRETRPELE PRVE GUBITKE U AFRINU: Turci u žestokom naletu na zapadnom frontu! (VIDEO)

Uprkos dolasku sirijskih dobrovoljačkih Snaga nacionalne odbrane (SNO) na liniju fronta, Turci i njihove džihadističke …