Home / U FOKUSU / VULIN o najnovijem izveštaju Nemačke vojske UZBUNIO JAVNOST Srbije: SPREMAMO SE ZA RAT!

VULIN o najnovijem izveštaju Nemačke vojske UZBUNIO JAVNOST Srbije: SPREMAMO SE ZA RAT!

vulin

Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku sa kojom niko ne želi da dođe u sukob – „baš kao što je srpska vojska“, izjavio je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin, povodom interne studije nemačke vojske u kojoj se ocenjuje da je raspad Evropske unije i zapadnog poretka u narednim decenijama moguća opcija.

– Rat niko ne želi i niko mu se ne raduje. Rat možemo izbeći jedino uz snažnu politiku i vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob, baš kao što je srpska vojska – izjavio je Vulin novinarima u Prokuplju, zamoljen da komentariše takav mogući scenario.

On je istakao da sve vojno-obaveštajne službe proveravaju sve scenarije i mogućnosti budućih događanja.

– Ono što je bilo posebno zanimljivo je da je bilo vrlo glasno rečeno da oni ne mogu da isključe mogućnost nekakvog rata u Evropi. I to je nešto što i mi moramo da razumemo, da nijedna vojska ne sme nikada da isključi rat kao najgore sredstvo, rat kao nešto čemu se niko od nas ne raduje i ne želi da se tako nešto desi, ali vojska služi za to da bude spremna za slučaj rata – kaže Vulin.

Prema njegovim rečima, ako nemačka vojna služba ne isključuje tu mogućnost, kako onda naša vojska može da kaže da se ne priprema za rat.

– Mi se pripremamo za rat, mi smo uvek spremni za to, a rat ćemo izbeći samo ukoliko budemo imali jaku i snažnu politiku baš takvu kakvu sada imamo, ako budemo sprovodili politiku vojne neutralnosti i naravno ako budemo imali vojsku koju svi poštuju i sa kojom niko ne želi da dođe u sukob. Srpska vojska je baš takva – rekao je ministar.

Vulin povodom Dana inženjerije boravi u Prokuplju, gde je obišao najveću inženjerijsku jedinicu Vojske Srbije – 310. inženjerijski bataljon Treće brigade Kopnene vojske, razmeštene u kasarni „Ratko Pavlović Ćićko“ u Prokuplju.

(Tanjug)

Check Also

SKOPLJE DALO ZELENO SVET! SRBIJA ĆE BITI OPKOLJENA..

Na 130. sednici vlade Republike Severne Makedonije odobrena je realizacija vojne vežbe „Odlučan udarac“ koju …