ŠTA BI SE DOGODILO SA UŽICEM DA JE EKSPLODIRALA?! Bomba od 900 kilograma pala u 2.000 tona kerozina!

bomba- srbija

Užice- Pripadnici Sektora za vanredne situacije MUP­a Srbije uništili su  na prostoru aerodroma Ponikve NATO projektil težak 900 kilograma, nadjen u rezerovoaru za kerozin, kilometar od aerodromske piste, zaostao od bombarodavanja 1999. godine. Radi se o bombi BLU 109, koja je samo jedna od više od 700 projektila koji su, ovaj, nekada vojni aerodrom pogodili marta, maja i juna 1999. godine.

Laserski navodjena bomba probila je 1,5 metara zemlje i pola metra debelu betonsku armiranu ploču, presekla armirani stub prečnika više od pola metra, upala u 2.000 tona kerozina i – nije eksplodirala – objašnjava Bratislav Rančić, načelnik uprave Civilne zaštite u Sektoru za vanredne situacije.

Šta bi se dogodilo da je projektil ispaljen sa američkog aviona F 117 eksplodirao u dva miliona litara kerozina, i kakva bi šteta po okolinu i čitav kraj nastala, sada može samo da se nagadja. Posle pronalaženja bombe najteži posao imali su demineri MUP­a Srećko Gavrilović, Dragan Stojković i Jovan Petrović čiji je zadatak bio da u mračnom rezervoaru iz kog je u medjuvremenu istoćen kerozin razoružaju bombu, odnosno, skinu joj upaljač.
Demineri: Gavrilović, Stojković i Petrović Demineri: Gavrilović, Stojković i Petrović

bomba- srbija 1

Ovo je bio poseban izazov… Imala je električni upaljač, ali, ovo nam nije bilo prvu put da se susrećemo sa ovom vrstom bombe – pričaju demineri. Bomba je juče izvadjena iz rezervovara, stavljena na kamion pun peska i prevezena kilometar dalje, gde je uništena u kontrolisanoj eksploziji… Iza bombe ostao je krater 20 metara širok i 15 dubok…

(Kurir)

 • Dusan

  To su nam poslali braca Amerikanci sa kojima sada gradimo dobre odnose,Najpre te istucem i prebijem i onda od tebe trazim da budemo dobri drugari i prijatelji ,,,,,ebiga valjda smo to mi SRBI.

 • BRKA

  NAŠI PRIJATELJI DANAS. JEBAŠENAS PRE SAMO 15 GODINA, A MI U TOM SEKSU JOŠ UVEK MUŽIVAMO, SAD IM GA PUŠIMO DOK NEDOGORI. BRAVO SRBI SA KRATKIM FITILJEM, MISLIM NA PSMĆENJE

 • Stevan

  ovo je samo jos jedan dokaz ljubavi milosrdnog cionistickog andjela i podsecaju nas cija dupeta lizu vlasti u Srbiji jos od 2000g, pa na ovamo !

 • sinisko

  Treba ovu bombu staviti Vucicu,Tadicu i Dacicu u gace da im raznese jaja.To im je poklon od Amerikanaca nasih neprijatelja.Nasi politicari uporno pokusavaju da se ulizuju u dupe Zapadu,ali ova karta vise ne pali.Treba ih sutnuti u dupe i isterati iz Srbije za sva vremena.Sto pre to bolje.

 • Lazar

  Zasto Americki ambasador nije sisao u mracni rezervoar kerozina,umesto nasih deminera, posto doticni tvrdi da je prijatelj srbije?

Close
Podržite nas
Lajkujte našu FB stranicu!