Home / ZANIMLJIVOSTI / BIBLIJSKA POŠAST UDARILA NA BOLEŠĆU I SUŠOM, IZMUČENU INDIJU! JEDU SVE PRED SOBOM! (VIDEO)

BIBLIJSKA POŠAST UDARILA NA BOLEŠĆU I SUŠOM, IZMUČENU INDIJU! JEDU SVE PRED SOBOM! (VIDEO)

Naučnici kažu da je ovo najgora najezda u 25 godina i da je reč o vrlo mladih skakavcima koji prelaze veće udaljenosti i brže se kreću.

Broj zaraženih korona virusom u Indiji neprestano se povećava, glavni grad se suočava s nezapamćenim toplotnim talasom, a 100 miliona ljudi ostalo je bez posla, dok se istovremeno zemlja bori protiv novog problema – invazije skakavaca.

Naučnici kažu da je ovo najgora najezda u 25 godina i da je reč o vrlo mladih skakavcima koji prelaze veće udaljenosti i brže se kreću.

K. L. Gurdžar, zamenik direktora indijske Organizacije za upozorenja na skakavce, kako prenosi Independent, rekao je da su skakavci stigli sa istoka, iz Irana i Pakistana, te da su se proširili po državama u zapadnoj i centralnoj Indiji.

Budući da je većina useva nedavno ubrana, gladni rojevi skakavaca stigli su u gradska područja, tamaneći na svom pohodu drveće i nisko rastinje.

Indijski naučnici tvrde da za dan manji roj skakavaca može da pređe 200 kilometara i pojede hrane kao 35.000 ljudi, a da je ovu najezdu pokrenulo neobično toplo i vlažno vreme.

Pogledajte video:

(Tanjug)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …