Home / ZANIMLJIVOSTI / Deda Mijo (95) iz Ljubovije je proslavio 95. rođendan: Ove 3 stvari radi svaki dan, tvrdi da je to tajna dugovečnosti

Deda Mijo (95) iz Ljubovije je proslavio 95. rođendan: Ove 3 stvari radi svaki dan, tvrdi da je to tajna dugovečnosti

Foto: turistickaorganizacijaljubovija.rs
Foto: turistickaorganizacijaljubovija.rs

U selu Gornja Trešnjica, nedaleko od Ljubovije, živi najstariji stanovnik te opštine, Miodrag Mijo Novaković, koji je pre nekoliko dana napunio 95 godina.

Deda Mijo je radno aktivan, fizički i mentalno vitalan, vedrog duha i pun životnog elana i pozitivne energije.

Predstavnike Tursitičke organizacije Ljubovija, vremešni Mijo dočekao je nasmejan, vedar priča o svom životu, ratovima koje je prošao, životnim tugama i radostima, teškom seljačkom životu u oskudici.

I dan-danas radi u polju, veže maline, bere ih, orezuje voće, kalemi i vozi traktor.

Na kraju razgovora otkriva svoju tajnu za dug i srećan život – umerenost u jelu, piću i dosta rada je formula njegove snage i vitalnosti i u 95. godini.

Nikada nije jeo kupovni hleb i mleko, već samo domaći mešeni hleb i mleko od krava koje on uzgaja – otkriva direktor Turističke organizacije Ljubovija Slađana Grujičić.

Kada je napunio 95 godina, za rođendan ga je njegov izabrani lekar doktor Zoran Nikolić vodio na ručak, a za stoti rođendan, kako kaže, vodi ga na vikend.

Ljubovija je oaza mira, vitalnosti, ekološke svesti i netaknute prirode, a u prilog tome govori upravo priča o Miodragu Novakoviću.

(Telegraf.rs/GZS)

Check Also

SUTRA SU BLAGOVESTI: U SLEDEĆIH 7 DANA MORATE DA URADITE OVO, ILI ĆE VAM GODINA BITI JAKO LOŠA

Praznik Blagovesti je jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi se u znak …