Home / ZANIMLJIVOSTI / Dva brata psa, koji danonoćno paze na svoju slepu sestru, će vas razoružati..

Dva brata psa, koji danonoćno paze na svoju slepu sestru, će vas razoružati..

501

Porodica je najvažnija u životu i na nju se uvek možeš osloniti. To najbolje zna ova japanska Akita Kiaia iz Vaterford u Mičigenu. Ona je izgubila vid na oba oka nakon što se razbolela od glaukoma.

No, ta 10-godišnja kuja i dalje se odlično snalazi i to zahvaljujući svojoj braći CASSETE i Kelleru, koji brine o njoj i pomažu joj u svakodnevnom životu.
„Divno je videti kako su braća brižna i pomažu Kiaii u svakodnevnom funkcionisanju.

Oni su tako razradili zanimljivu tehniku kako bi joj olakšali kretanje. Kiaia je u sredini, a s njene leve i desne strane hodaju braća koja ju usmeravaju i paze da ne udari u neki predmet „, objašnjava Gven Sila, veterinarka oftamolog koja je operisala Kiaiu.

Vlasnica pasa Jessica VanHusen izuzetno je ponosna na svoja tri psa, a otkriva kako je sve započelo pre dve godine kada je ljubimica izgubila vid na jedno oko.

O njoj je odmah počeo pomnije brinuti Cass, a nakon što joj je krajem prošle godine uklonjeno i drugo oko u brizi se pridružio i drugi brat Keller te su braća postala izuzetno zaštitinčki nastrojena prema sestri.

501

„Cass tako pazi da Kiaia prva uzme hranu iz karlice, pazi na nju u svakom trenutku. A Kelleru, koji je najmlađi od njih troje, trebalo je neko vreme da se privikne na sestrino zdravstveno stanje te se sada ne odvaja od nje i izuzetno je pažljiv „, opisuje njihovu svakodnevicu vlasnica.

Izvor: Telegram.hr

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …