Home / ZANIMLJIVOSTI / IMAO JE MILIONE ALI SE ODLUČIO ZA DRUGAČIJI ŽIVOT: Napustio je sve i otišao na PUSTO ostrvo! Evo kako sada živi! (VIDEO)

IMAO JE MILIONE ALI SE ODLUČIO ZA DRUGAČIJI ŽIVOT: Napustio je sve i otišao na PUSTO ostrvo! Evo kako sada živi! (VIDEO)

starac

Imao je bogatstvo u vrednosti od 29 miliona dolara, brak i sve životne pogodnosti. Posle jednog kraha napustio je sve i već 20 godina uživa samo u društvu jednog psa.

Dejvid Glašin 20 godina živi na pustom ostrvu. Čovek koji je bio milioner odlučio je da se odrekne svih životnih pogodnosti i da napusti trivijalni život i gradsku svakodnevnicu.

Dejvid je pre nego što se preselio na „Restoration Island,“ malo ostrvo na severoistoku Australije, imao bogatstvo u vrednosti od 29 miliona dolara. Biznismen i stručnjak za nekretnine najveći deo svog bogatstva je izgubio prilikom pada berze 1987. godine.

Posle višestrukih pokušaja da svoje bogatstvo vrati na pređašnje stanje i da nastavi sa lagodnim životom digao je ruke od civilizacije. Dejvid je objasnio da život na ostrvu sa psom Polijem je sve što mu je potrebno.

– Želim da umrem ovde. Ovo je moj raj na zemlji. Kad sam došao na ostrvo bio sam otrovan željom za novcem. Novac truje ljude. Zbog njega mi se raspao brak – objasnio je Dejvid u mini dokumentarcu o njegovom životu.

Bivši milioner ističe da mu ponekad nedostaje razgovor sa ljudima i da bi voleo da ga neko poseti nekoliko puta godišnje. Voli prirodu koja ga okružuje, ali dodaje da može da se dogodi da ako se nađete u nevolji na ostrvu nema ko da vam pomogne i smrt je neizbežna.

Dejvid je rođen u Sidneju i posedovao je kompaniju koja je iskopavala zlato u Papua Novoj Gvineji. Nakon što ga je žena napustila spakovao je kofere i napustio gradski život. Jednom godišnje napušta ostrvo kako bi sebi obezbedio namirnice za život. Australijske vlasti sada žele da ga isele sa ovog ostrva, a on moli za pomoć da ostane na njemu.

Pogledajte video:


(Izvor: Informer.rs/Dnevno.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …