Home / ZANIMLJIVOSTI / IMATE MINUT DA NAĐETE PLANINARE I ORLOVE NA SLICI: Jeste li uspeli? (FOTO)

IMATE MINUT DA NAĐETE PLANINARE I ORLOVE NA SLICI: Jeste li uspeli? (FOTO)

mon-blan-planinaSliku Mon Blana moguće je detaljno pretraživati, a poseban je izazov otkriti poziciju jednog orla u letu kao i lokacije nekoliko planinara

Italijanski fotograf Filip Blengini i međunarodni tim objavili su u sklopu projekta In2White veliku panoramsku fotografiju Mon Blana od vrtoglavih 365 gigapiksela. Tako je ova fotografija postala najveća na svetu.

Zapravo je reč od 70.000 slika, koje su Blengini i njegova ekipa krajem prošle godine na visini od 3.500 metara i temperaturama nižim od -10 stepeni snimali tokom dve nedelje, od čega je na samo snimanje otpalo ukupno 35 sati, kako bi u konačni kadar uspeli da smeste celu planinu.

Dobili su čak 46 terabajta materijala, a obrada nakon koje je nastala konačna slika potrajala je dva meseca. Strani mediji tvrde da kad bi se fotografija odštampala, bila veličine fudbalskog igrališta.

Da podsetimo, postoji još jedna veća fotografija, koju je snimila NASA, a radi se o slici Meseca. Međutim, s obzirom na to da je svemirska letelica zabeležila ovu fotografiju, pa zato ne ulazi u konkurenciju.

5004Sliku Mon Blana moguće je detaljno pretraživati, a poseban je izazov otkriti poziciju jednog orla u letu kao i lokacije nekoliko planinara. Na interaktivnom pregledu deo detalja moguće je videti uz pomoć alata ‘Tour’, koji možete pronaći u donjem levom uglu fotografije.

(Telegraf.rs/ Izvor: jutarnji.hr)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …