Home / ZANIMLJIVOSTI / Kada ga je dohvatio ruski FSB, glavni terorista je vikao: „Jao, boli!“ (VIDEO)

Kada ga je dohvatio ruski FSB, glavni terorista je vikao: „Jao, boli!“ (VIDEO)

fsb-hapsenje-rusija-terorista
Jedan od organizatora terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu, Abror Azimov poreklom iz Centralne Azije uhapšen je u Podmoskovlju, saopštila je Federalna služba bezbednosti.

Jedan od osumnjičih za organizaciju terorističkog napada u sanktpeterburškom metrou, Abror Azimov poreklom iz Centralne Azije uhapšen je u Podmoskovlju u Odincovskom rejonu, saopštila je Federalna služba bezbednosti.

Kako se navodi Azimov je pripremao teroristu-samoubicu Akbaržona Džalilova za napad. Prilikom hapšenja oduzet mu je pištolj sa bojevom municijom.

Na pitanja operativaca FSB da li pretpostavlja zašto je uhapšen Azimov odgovara potvrdno. Prilikom pretresa nekoliko puta uzvikuje „jao boli“.

Prema podacima Federalne službe bezbednosti koja je objavila video snimak hapšenja, Azimov je priveden u Istražni komitet.

Ranije je u Sankt Peterburgu uhapšeno šest osoba osumnjičenih za saučesništvo u terorističkom napadu u podzemnoj železnici.

Tokom pretresa kod njih je pronađena eksplozivna naprava identična onoj koja je postavljena na stanici Ploщadь Vosstaniя.

U metrou u Sankt Peterburgu trećeg aprila na potezu između stanica „Sennaя ploщadь“ i „Tehnologičeskiй institut-2“ odjeknula je snažna eksplozija u kojoj je poginulo 15 ljudi, među kojima je bio i terorista.

Kasnije je na metro stanici Ploщadь Vosstaniя pronađena još jedna bomba koja je deaktivirana.

Prema preliminarnim podacima počinilac terorističkog napada bio je 22-godišnji Kirgiz Akbaržon Džalilov. Istražni organi smatraju da je upravo on prvo ostavio kamufliranu bombu na stanici Ploщadь vosstaniя, a zatim se razneo u vagonu podzemne železnice.

Pogledajte video:


(Ruska reč)

Check Also

ŠOKANTAN VREMENSKI PREOKRET- EVO ŠTA NAS OČEKUJE VEĆ OD SREDINE SLEDEĆE NEDELJE..

Meteorolog Đorđe Đurić objašnjava da li hladni talas koji je stigao u Srbiju ima veze …