Home / ZANIMLJIVOSTI / Kamiondžija je rekao da nema šta da prijavi i da vozi vino za Hrvatsku: Srpski carinici su ga odmah pretresli i ZABEZEKNULI SE (VIDEO)

Kamiondžija je rekao da nema šta da prijavi i da vozi vino za Hrvatsku: Srpski carinici su ga odmah pretresli i ZABEZEKNULI SE (VIDEO)

Foto: Uprava carina Republike Srbije
Foto: Uprava carina Republike Srbije

Carinici su u saradnji sa policijom 26. marta 2017. godine na graničnom prelazu Batrovci zaplenili preko 44 kilograma crnog tartufa. Reč je o podzemnoj gljivi koja važi za izuzetan gastronomski delikates, zbog čega dostiže visoku cenu na zapadnom tržištu.

Te gljive su zaštićena vrsta, pa je njihov izvoz strogo kontrolisan, što znači da je za legalan izvoz neophodno posedovati adekvatne dozvole. Oni koji na tome, pak, žele brzo da zarade i zaobiđu propise, neretko ove gljive krijumčarskim vezama otkupljuju i distribuiraju na zapad.

Ovoga puta carinici su tartufe otkrili u kabini kamiona beogradskih registarskih oznaka, koji je natovaren vinom od svežeg grožđa bio na putu ka Hrvatskoj.

Kamion je na izlazu iz zemlje na osnovu analize rizika izdvojen za detaljnu kontrolu, mada je vozač prethodno tvrdio da osim robe koju prevozi u tovarnom delu nema ništa da prijavi.

Carinici su prilikom detaljanog pregleda kamionske kabine, na gornjem krevetu pronašli dve putne trobe i u njima 22 kese u kojima se nalazilo ukupno 44,482 grama crnog tartufa.

S obzirom na prirodu prekršaja, tartufe je odmah preuzela inspekcija Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine, dok je 33-godišnjeg vozača kamiona iz Šida preuzela policija i protiv njega će biti pokrenut i krivični postupak.

Inače, cena ove gljive u Srbiji se kreće između 40 i 80 evra za kilogram, dok na tržištu Zapadne Evrope može da vredi do deset puta više.

Video pogledajte ovde:


(Telegraf.rs)

Check Also

PLATA 70.000, GORIVO PLAĆENO, PROSEK JE 100.000, A MOŽE DA SE ZARADI I DO 200.000: TRAŽENI SU STALNO I UVEK SA OZNAKOM HITNO!

Traže se vozači dostavljači. Plata 70.000 dinara, sa vašim autom, skuterom ili biciklom. Gorivo plaćeno. …