Home / ZANIMLJIVOSTI / Majstori će vam UZETI nekoliko HILJADA DINARA – evo kako da SAMI OČISTITE filter na klima uređaju (VIDEO)

Majstori će vam UZETI nekoliko HILJADA DINARA – evo kako da SAMI OČISTITE filter na klima uređaju (VIDEO)

Foto: Profimedia, Telegraf
Foto: Profimedia, Telegraf

Kako temperatura raste, tako mnogi sve češće posežu za klima uređajima kako bi se ohladili.

Međutim, kao i mnogi drugi tehnički uređaji, klimu je potrebno redovno održavati kako bi ona radila u optimalnom stanju.

Možda jedna od najvažnijih stvari na klima uređaju jesu filteri koji prečišćavaju vazduh i staraju se da vazduh koji vam ulazi u stan bude čist.

Ako redovno ne čistite filter na klima uređaju rizikujete da sa hladnim vazduhom u dom ubacujete i prašinu, neprijatne mirise i potpomažete razvijanje bakterija, buđi i gljivica.

Ako želite da taj posao prepustite stručnjaku, spremite se da izdvojite nekoliko hiljada dinara, na svu sreću – u pitanju nije toliko težak zadatak i možete ga sami obaciti i uštedeti novac.

Ako vaš sistem sadrži vrstu filtera za vazduh koji su za jednokratnu upotrebu, lako možete zameniti filter po propisanom uputstvu. Ukoliko vaš klima uređaj sadrži filter koji je trajni, možete ga ukloniti i oprati.

Potrebno je da otvorite gornji deo klima uređaja koji je isključen i odmah ćete kod većine klima videti filtere. Izvucite ih iz ležišta pažljivo kako ne biste polomili neku od žabica kojima su filteri fiksirani.

Isperite ih mlakom vodom u kojoj ste rastvorili neko blago sredstvo za čišćenje poput deterdženta za sudove.

Sačekajte da se filteri osuše i ponovo ih vratite na njihovo mesto.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …