Home / ZANIMLJIVOSTI / NA OVOM OSTRVU SMETE DA BUDETE SAMO NEKOLIKO SATI: Evo zašto vam je zabranjeno da ostanete! (VIDEO)

NA OVOM OSTRVU SMETE DA BUDETE SAMO NEKOLIKO SATI: Evo zašto vam je zabranjeno da ostanete! (VIDEO)

501

Havajsko ostrvo Nihau mediji često opisuju kao “mesto na kojem vreme stoji”. Pristup ovom ostrvu je dugo bio zabranjen, a i danas turisti ne mogu da posete jedan njegov deo.

Na njemu oko 130 ljudi živi na poseban način, sve vreme brinući o prirodnim resursima. Oni se trude da žive bez korišćenja automobila i struje, kao i bez stresa i zagađenja koji su karakteristični za velike gradove.

Glavni razlog zbog kojeg je ovo mesto bilo dugo zabranjeno za oči javnosti jeste upravo očuvanje života koji je u potpunom skladu s prirodom. Ipak, donesena je odluka da se Nihau otvori za sve radoznale ljude – ali samo na pola dana. Turisti će dolaziti helikopterom na ostrvo kako bi bar na nekoliko sati uživali u njegovim lepotama.

Selo koje predstavlja naseljeni deo ostrva, neće se naći u programu obilaska. Maršruta se fokusira na netaknute delove ostrva, dok život meštana ostaje u strogoj privatnosti. Ostrvo Nihau ipak ostaje misterija za spoljašnji svet.

Pogledajte video:


(Agencije)

 

Check Also

SUTRA SU BLAGOVESTI: U SLEDEĆIH 7 DANA MORATE DA URADITE OVO, ILI ĆE VAM GODINA BITI JAKO LOŠA

Praznik Blagovesti je jedan od 12 najvećih hrišćanskih praznika koji se slavi se u znak …