Home / ZANIMLJIVOSTI / Najdetaljnija pretraga ikad: Evo šta je ROBOT našao na dnu LOH NESA! (VIDEO)

Najdetaljnija pretraga ikad: Evo šta je ROBOT našao na dnu LOH NESA! (VIDEO)

loh- nesLovci na čuveno mitsko čudovište Nesi pretraživali su dno škotskog jezera i pronašli nešto što bi zauvek moglo da ućutka one koji veruju da ono zaista postoji.

Robot koji je pretraživao jezero pronašao je model čudovišta napravljen od plastike, a pretpostavlja se da je tu ostao nakon snimanja filma „Privatni život Šerloka Holmsa“ koji je režirao Bili Vajlder.

„Iako ima oblik Nesi, to nisu ostaci čudovišta koje privlači pažnju ljubitelja misterija već 80 godina, nego ’zvezda’ filma“, rekao je predstavnik Turističke organizacije Škotske.

“Lovci na Nesi” razočarani su otkrićem, budući da je najdetaljnija pretraga dna dosad ukazala na to da čudovište zapravo ne postoji.

Istraživanje je sproveo robot Munin, koji može da se zavuče i u manje dostupne delove morskog dna, koji nikad dosad nisu istraženi.

Vođa projekta Adrijan Šajn kaže da je Munin može bezbedno da stigne do velikih dubina i da na površinu šalje slike visoke rezolucije.

Pogledajte video:

 (B92, Independent)

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …