Home / ZANIMLJIVOSTI / NAJVEĆA SVETSKA MISTERIJA! UMRO JE PRE 90 GODINA: Telo mu se još NIJE RASPALO, a povremeno OTVORI i oči! (VIDEO)

NAJVEĆA SVETSKA MISTERIJA! UMRO JE PRE 90 GODINA: Telo mu se još NIJE RASPALO, a povremeno OTVORI i oči! (VIDEO)

500

Pre gotovo 15 godina, u 2002, otvoren je drveni sarkofag s njegovim posmrtnim ostacima i ustanovljeno je da je telo netaknuto i da se nalazi u istoj pozi u kojoj je preminuo – meditirajući, a navodno je pre smrti rekao svojim učenicima da ga iskopaju za 30 godina.

Lama je insistirao da se njegovo telo ekshumira, što se i učinilo u tri navrata – 1955, 1972. i poslednji put 2002. godine, a svaki put je ustanovljeno da nema znakova raspadanja.

Itigilov je još za života stekao status legende, bio je vođa budista u istočnom Sibiru dvadesetih godina prošlog stoljeća, a proslavio se kao filozof i liječnik, piše Message to Eagle.

Telo se trenutno nalazi u hramu na području Burjatske, republike koja graniči s Mongolijom, u 2003. proglašeno je jednim od svetih budističkih objekata u Rusiji, a dvije godine kasnije ljudima je omogućen kontakt s njim.

Stručnjaci tvrde da je jasno da Itigilov nije živ jer ne može ustati ni hodati, ali navode da odlaskom na “onaj“ svet u stanju meditacije nije otišao u smrt, već u drugo stanje. Telo je bez ikakvog oslonca već 86 godina u istoj pozi. Krv i dalje postoji, ali više nije tečna, nego želatinasta.

„Itigilov nije ni balzamovan ni mumificiran, ima meku kožu koja popušta pod pritiskom, a zglobovi su elastični. Reaguje na okruženje, a ponekad otvori usta i oči“, tvrdi Aleksandar Hačaturov sa Hemijsko-tehnološkog fakulteta u Moskvi.

Rezultati istraživanja dovode do pretpostavke da je lama sebe umetno uveo u stanje anabioze, prividne smrti u nepovoljnim uslovima života, nakon koje sledi oživljavanje.

Infracrvena spektroskopija pokazala je da belančevine u njegovim ćelijama imaju karakteristike živih organizama, a analiza uzoraka tkiva da se ona gotovo uopšte ne razlikuju od tkiva živog čoveka. Osim toga, temperatura i težina staklene vitrine u kojoj se čuva njegovo telo se stalno menjaju.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …