Home / ZANIMLJIVOSTI / Naučnici stvorili ljudsku kožu otpornu na metke! (VIDEO)

Naučnici stvorili ljudsku kožu otpornu na metke! (VIDEO)

Naučnici u saradnji sa holandskim „Forensic Genomics Consortium“ su uspeli da razviju ljudsku kožu otpornu na metke.! Naučna fantastika? Ne nije nego je stvarnost zahvaljujući holandskim naučnicima.

Clip-3

Oni su su za ovu ljudsku kožu koja je otporna na metke koristili kozje mleko koje ima iste proteine kao i paukova svila.

Kada se to genetsko modifikovano kozje mleko izmuze (ono se može kao i paukova mreža istkati) ukrsti sa ljudskom kožom, dobija se gentski materijal koji je deset puta snažniji od čelika.Materijal tj ovkakva ljudska koža koja sudeći po testovima uspela da zaustavi metak kako je izjavila naučnica, Džalila Esaidi.

Projekat ovih holandskih naučnika je dobio ime „2.6g 329m / s“, po metku kalibra 22 odnosno njegovoj težini i ubrzanju.Ova grupe naučnika, je htela da kreatinin iz ljudske kože zameni paukovom svilom kako bi koža postala što otpornija, u ovom njihovom slučaju na metke.

Džalila je dodala i to, da je svila bila korišćena nekada kroz istoriju iu borbama.Primer za to je veliki osvajač Džingis Kan, koji je svoje konjanike opremao svilenim prslucima, u slučaju pogotka strele, koroz svileni prsluk strela se ne bi lomila, što bi kasnije olakšavalo njeno vadjenje iz tela.

„Posle ovog našeg uspešnog otkiće i eksprimenti, možemo se usuditi na sledeći korak.AA to je da jednog dana budemo u mogućnosti da uradimo jednu stvar, da zamenimo keratin (to je protein odgovoran za snagu ljudske kože), ovim proteinom iz paukove svile.

To je moguće dodavanjem gena pauka koji proizvode svilu ljudskim genima.Čime bi stovrili čoveka otpornog na metke!. „Kako to izgleda kada metak pogadja ovu gnetski modifikovanu ljudsku kožu tj.smesu pogledaje u videu koji sledi.

Check Also

IZVRŠITELjI UZ POMOĆ POLICIJE ISELjAVAJU PORODICU KOJA JE PLATILA DUG! (VIDEO)

Izvršitelji i policija ušli su jutros u stan porodice Kocić, koja živi u ulici Maksima …