Home / ZANIMLJIVOSTI / Ova beba je bila toliko mala da joj je cela ruka stala u tatinu burmu– A pogledajte je sada..

Ova beba je bila toliko mala da joj je cela ruka stala u tatinu burmu– A pogledajte je sada..

beba

Moli je rođena 13 nedelja pre termina i bila je toliko sićušna da je cela ruka mogla da joj stane u tatinu burmu. Imala je svega 500 grama i doktori su bili gotovo ubeđeni da neće živeti duže od tri nedellje. Međutim, ovaj mali borac je uspeo da prevaziđe sve poteškoće i sada, 17 nedelja kasnije, konačno izlazi iz bolnice u naručju svojih roditelja.

Stefani Perin je bila u 27. nedelji trudnoće kada su joj lekari rekli da njena nerođena kćerka Moli ima poremećaj posteljice i da će morati odmah da je porode carskim rezom. Stefani i njen suprug Džejmi su bili skrhani bolom kada su im lekari saopštili da je beba nedovoljno razvijena u ovom trenutku i da verovatno neće preživeti duže od tri nedelje.

Doktori su im rekli da, zbog problema sa posteljicom, beba ne raste odgovarajućom brzinom unutar materice. Zbog toga je Stefani stalno morala da ide na kontrole, kako bi lekari proverili da li je beba još uvek živa.

– To je bilo užasno teško. Svakog jutra smo se budili i nismo znali da li je naša beba još uvek živa! Onda su pristali da prime Stefani u bolnicu gde je konstantno bila pod prismotrom lekara, pa smo mogli uvek da tražimo ultrazvuk kako bi proverili da li je sa bebom sve u redu – priča Džejmi.

roditelji- beba

Iako su se trudili da održe trudnoću što duže, kako bi Moli imala što bolje izglede da preživi, Stefani se ipak porodila u 27. nedelji. Minijaturna beba od svega pola kilograma delovala je tako nemoćno da su lekari bili gotovo sigurni da neće preživeti.

Ali sada, 17 nedelja kasnije, Moli ima tri kilograma, izgleda kao i svaka druga zdrava beba i uspela je da, uprkos svim izgledima, preživi. Njeni roditelji su presrećni što sada konačno mogu da je drže u rukama.

– Kada su nam lekari rekli da će beba poživeti svega tri nedelje, oboje smo se slomili. Bilo je užasno, ali svi su bili divni prema nama i sada smo postali kao porodica. Sada je konačno došao momenat da je odvedemo kući, i osećaj je fantastičan. Ne mogu da verujem da je ovaj trenutak konačno došao – presrećan je Džejmi, koji konačno drži svoju ćerkicu u naručju.

A Moli? Pa ona, kao pravi mali borac, ne skida osmeh sa lica i samo gleda u svoje roditelje.

(24sata.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …