Home / ZANIMLJIVOSTI / Ova pećina je stara 250 miliona godina, a onda je ovaj čovek odlučio da uloži 160.000 funti da bi živeo u njoj.. (VIDEO)

Ova pećina je stara 250 miliona godina, a onda je ovaj čovek odlučio da uloži 160.000 funti da bi živeo u njoj.. (VIDEO)

pecina

Britanac je odlučio da užurbani život na gradskom asfaltu prepun stresa zameni životom u pećini staroj 250 miliona godina

Anđelo Mastropjetro (38) je saznao da boluje od multiple skleroze u 29. godini. U međuvremenu je odlučio da kupi pećinu u Vuterširu staru 250 miliona godina i preuredi je kako bi prešao u nju da živi.

 

Na nju naišao sasvim slučajno, kada je s prijateljima usred šume vozio bicikl i tražio zaklon od jake kiše. Proveo je u Australiji nekoliko godina, a kada se vratio u Veliku Britaniju, video je da je pećina na prodaju.

Uložio je 160.000 funti u njenu obnovu koja je uključivala mukotrpno sečenje, lomljenje i izdubljivanje kamena. Sam je izbacio oko 70 tona kamena.

 

Anđelo je u nju uveo kanalizaciju, struju, vodu i podno grejanje. Za jedan prolaz za vrata mu je trebalo 11 dana da probije debeo zid.

– Dijagnoza multiple skleroze bila je rezultat nezdravog života koji sam dotad vodio. To me je podsetilo da treba paziti na sebe i svoj život. Želeo sam mesto gde ću moći da budem zdraviji, ali i srećniji – objasnio je Anđelo.

 

Pećina je napuštena 1940. godine, a oko 300 godina je korišćena kao kuća koja je imala četiri spavaće sobe.

Anđelo kaže da lokacija pećine podiže duh i da se od kada boravi u njoj oseća bolje. Lokacija na kojoj se nalazi pećina navodno je inspirisala i samog Tolkina dok je kreirao Međuzemlju u “Gospodarima prstenova”.

– Moje prezime sasvim sučajno znači “Gospodar kamenja”, pa mi je to možda i u krvi. Ovo mesto ima dušu – rekao je vlasnik ove pećine/kuće.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs)

 

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …