Home / ZANIMLJIVOSTI / OVO NIJE KAPIJA PAKLA: Ali definitivno izgleda zastrašujuće! (VIDEO)

OVO NIJE KAPIJA PAKLA: Ali definitivno izgleda zastrašujuće! (VIDEO)

rupa-u-jezeru

Postoje neka mesta na svetu koja imaju moć da preuzmu našu maštu i napune je užasnim mislima. Da li vas misao da budete usisani u bezdan plaši? Dobto. Zato što i nas užasno plaši…

Montičelo Dam Drejn, ili „Rupa slave“, u jezeru Beriesa u Napa okrugu, Kalifornija, izgleda kao neka vrsta podzemnog sveta kom se može pristupiti kada upadnete u ambis.

Smatra se da je ovo najveći odliv na svetu, sa otvorom od 72 metara i izlazom od 28 metara. Kada je rezervoar u punom kapacitetu, ovaj odliv može da isprazni 362.000 litara vode u sekundi.

Međutim, ovo je vrlo redak prizor ovog pakla u akciji. Dešava se samo kada je jezero Beriesa puno da „Rupa slave“ počinje da izbacuje višak vode u potok na drugoj strani brane.

Ekstremno opasno

Postoje znaci upozorenja i markeri svuda kako bi upozorili ljude na opasnost prilaska previše blizu odvodu. Plivanje blizu odvoda može da izgleda kao super izazov, ipak to može da izazove da budete usisani ispod vode sa užasnim pritiskom koje vam ne da da izađete na površinu. Ovo je ekstremno opasno. Čak i najbolji plivači na svetu bi imali problem da izbegnu uvlačenje. I može da bude fatalno.

Davne 1997. godine, 41-godišnja žena je poginula kada je plivala do rupe i bila uvučena u nju. Navodno, držala se za ivicu nekih 20 minuta pre nego što je nestala.

Pogledajte „Rupu slave“ u akciji u video snimku ispod.

Pogledajte video:


(Agencije)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …