Home / ZANIMLJIVOSTI / Pogledajte kako je u poslednjem momentu IZBEGNUTA NAJVEĆA AVIONSKA NESREĆA U ISTORIJI! (VIDEO)

Pogledajte kako je u poslednjem momentu IZBEGNUTA NAJVEĆA AVIONSKA NESREĆA U ISTORIJI! (VIDEO)

avionska-nesreca-85798759

Avion kompanije „Er Kanada“ skoro je sleteo na prilaznu pistu na kojoj su četiri putnička aviona čekala poletanje i time zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva, piše BBC.

Do incidenta je došlo prošlog petka nakon što je let AC759 iz Toronta za San Francisko dobio dozvolu za sletanje, a pilot je greškom poravnao avion s prilaznom pistom gde su ostali čekali dozvolu za poletanje.

Kontrolor leta je u poslednjem trenutku shvatio šta se događa i hitno naredio pilotu da prekine sletanje. U sledećem prilazu Erbas A320 sleteo je bez problema.

Na internetu je objavljena video-simulacija incidenta i audio snimak komunikacije pilota, kontrole leta i jednog od pilota u parkiranom avionu, prenosi Index.

– Vidim svetla na pisti – rekao je pilot Erbasa, na šta je kontrolor leta odgovorio da nema drugih aviona na pisti. Još jedan glas se ubacio: „Gde ide ovaj lik? Sleće na prilaznu pistu!“

Kontrolor leta odmah je naredio je pilotu da započne uspon, nakon čega se čuo pilot aviona koji je čekao na pisti: „Er Kanada je upravo preleteo tik iznad nas!“.

Bivši pilot Junajted erlajnsa i direktor kompanijee Aero Consulting Experts, Ros Ejmer je izjavio: „Ako je ovo istina, onda se skoro dogodila najveća avionska nesreća u istoriji.

Ako možete da zamislite Erbas kako se sudara sa četiri putnička aviona, puna putnika i goriva, onda možete zamisliti koliko bi strašno to bilo“.

Pogledajte video:


(Informer.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …