Home / ZANIMLJIVOSTI / Pogledajte kako je u poslednjem momentu IZBEGNUTA NAJVEĆA AVIONSKA NESREĆA U ISTORIJI! (VIDEO)

Pogledajte kako je u poslednjem momentu IZBEGNUTA NAJVEĆA AVIONSKA NESREĆA U ISTORIJI! (VIDEO)

avionska-nesreca-85798759

Avion kompanije „Er Kanada“ skoro je sleteo na prilaznu pistu na kojoj su četiri putnička aviona čekala poletanje i time zamalo izazvao najveću nesreću u istoriji vazduhoplovstva, piše BBC.

Do incidenta je došlo prošlog petka nakon što je let AC759 iz Toronta za San Francisko dobio dozvolu za sletanje, a pilot je greškom poravnao avion s prilaznom pistom gde su ostali čekali dozvolu za poletanje.

Kontrolor leta je u poslednjem trenutku shvatio šta se događa i hitno naredio pilotu da prekine sletanje. U sledećem prilazu Erbas A320 sleteo je bez problema.

Na internetu je objavljena video-simulacija incidenta i audio snimak komunikacije pilota, kontrole leta i jednog od pilota u parkiranom avionu, prenosi Index.

– Vidim svetla na pisti – rekao je pilot Erbasa, na šta je kontrolor leta odgovorio da nema drugih aviona na pisti. Još jedan glas se ubacio: „Gde ide ovaj lik? Sleće na prilaznu pistu!“

Kontrolor leta odmah je naredio je pilotu da započne uspon, nakon čega se čuo pilot aviona koji je čekao na pisti: „Er Kanada je upravo preleteo tik iznad nas!“.

Bivši pilot Junajted erlajnsa i direktor kompanijee Aero Consulting Experts, Ros Ejmer je izjavio: „Ako je ovo istina, onda se skoro dogodila najveća avionska nesreća u istoriji.

Ako možete da zamislite Erbas kako se sudara sa četiri putnička aviona, puna putnika i goriva, onda možete zamisliti koliko bi strašno to bilo“.

Pogledajte video:


(Informer.rs)

Check Also

STIŽU SJAJNE VESTI ZA GRAĐANE SRBIJE! DRŽAVA DAJE 5.000 EVRA ZA KUPOVINU NOVOG VOZILA!

Ministarstvo ekologije izdvojilo je ove godine milion evra za subvencije za ekološka vozila, ali je …