Home / ZANIMLJIVOSTI / POSLUŠAJTE MUDRE REČI OVOG STARCA I SVE ĆE SE PROMENITI: Uradi ovo i srešćeš ljubav svog života!

POSLUŠAJTE MUDRE REČI OVOG STARCA I SVE ĆE SE PROMENITI: Uradi ovo i srešćeš ljubav svog života!

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života. Svako od nas je ponekad je zarobljen u začaranom krugu prazne svakodnevice, patnje, mučnih odnosa i opterećujućih obveza i svakome je ponekad potrebno malo mudrosti da svoj život vrati na pravi put.
starac

Ova poučna priča o čoveku i mudracu vam govori da je moguće da nađete ono što vam najviše nedostaje u životu. Priča počinje susretom mudraca i čoveka koji je želeo da pronađe svoju sreću i ljubav.

Čovek je pitao mudraca – Kako izaći iz začaranog kruga prazne svakodnevice u kojoj nema ni ljubavi ni sreće?Mudrac mu je odgovorio – Iz kruga možeš izaći samo na onom mestu gde se spajaju početak i kraj!

Čovek se duboko zamislio i krenuo u potragu za mestom gde se nebo spaja sa zemljom, ali horizont je uvek bio na istoj udaljenosti. Umoran od svega, seo je na obalu okeana, misleći da je stigao do kraja sveta.

Reči mudraca odzvanjale su mu u glavi.Dugo je sedeo na obali posmatrajući sunce i oblake, a noću mesec i zvezde i konačno je video svoju prošlost i budućnost kako se stapaju u sadašnjem trenutku i oblikuju njegov život.

Znao je odgovor. Ne postoji mesto na svetu gde se počeci spajaju s krajevima, ali na svakom mestu kraj se uliva u novi početak u jednom određenom trenutku.

Ponovo je potražio starca koji ga je uputio ka horizontu, odlučan u nameri da ovlada vremenom i sazna u kom trenutku može da se oslobodi loše sreće.

Čovek je pitao mudraca – Sada znam gde se spajaju početak i kraj, šta da radim?

Mudrac je odgovorio:

– Ako je tvoja prošlost ispunjena patnjom, pričekaj trenutak kad se sunce na horizontu počne penjati i tada ostavi svu patnju iza sebe.

Ako si u prošlosti bio rob loših navika, pričekaj da se sunce počne penjati i u naredna tri dana radi samo ono što želiš da radiš do kraja života.

Ako je tvoja prošlost ispunjena mučnim odnosima, tada potraži neke nove ljude i kreni s njima u svoju budućnost, a sve ostale ostavi iza sebe i ne gledaj unazad.

Ako u tvom životu nije bilo radosti, tada uradi bilo šta što će te učiniti srećnim, koliko god da je to mala stvar, ona će se proširiti na čotavu tvoju budućnost.

Ako u tvom životu nije bilo ljubavi, u tom trenutku s čežnjom pogledaj u sunce i srešćeš ljubav svog života.

Čovek se zahvalio i otišao svojim putem. Nikada više nije posetio mudraca.
Neka vaš stare muke ostanu iza vas, ponesite samo ono čime želite da ispunite svoju budućnost. Ako to učinite, srešćete ljubav svog života! Bar tako kaže stara legenda o čoveku i mudracu.

(Izvor:Espreso.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …