Home / ZANIMLJIVOSTI / Razbijena najveća misterija Večitog derbija: Šta je zapravo bilo između Šestića i Borote pre komičnog gola! (VIDEO)

Razbijena najveća misterija Večitog derbija: Šta je zapravo bilo između Šestića i Borote pre komičnog gola! (VIDEO)

500

Šestić konačno progovorio o čuvenom golu

I dalje se priča o derbiju iz 1978. godine. Crvena zvezda je tada pobedila Partizan sa 3:1, a jedan gol postigao je Miloš Šestić tako što je iskoristio nesmotrenost čuvenog golmana crno-belih Petra Borote.

Još od davne 1978. kolaju urbane legende o tome šta je i da li je Miloš Šestić rekao Boroti, koji je spustio loptu na zemlju misleći da je arbitar dosudio faul. To je uočio golgeter Zvezde i shvatio da sudijskog zvižduka nije bilo.

– Nisam mu rekao ništa, apsolutno ništa, mada se svašta pričalo! Nisam, dakle, prevario Borotu, samo sam iskoristio njegovu nesmotrenost. Kao danas se sećam tog “slučaja”.

Neko je centrirao visoku loptu, na nju su išli Nikola Jovanović i Borota koji ju je uhvatio, pa je riječki sudija Matovinović samo mahnuo da se dalje igra.

Ja stojim nedaleko, Gajica Đurović je u mreži, kada vidim da Borota ostavlja loptu, valjda je mislio da je sviran faul. On ode, ja pritrčim i gurnem je u mrežu, regularan gol, nema šta.

Kasnije se pričalo da sam Peri rekao: kume, faul je, ostavi loptu, što je notorna laž, niti smo mi kumovi niti sam mu ja i jednu jedinu reč rekao.

A, eto, ostala je legenda o tom pogotku, samo, ovo što sam vam rekao je jedina i apsolutna istina – rekao je Šestić za Večernje novosti.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …