Home / ZANIMLJIVOSTI / Rus Aslan Šaulahov da bi spasio decu od izgladnele zveri, golim rukama savladao vuka! (VIDEO)

Rus Aslan Šaulahov da bi spasio decu od izgladnele zveri, golim rukama savladao vuka! (VIDEO)

covek-vuk-rusijaAslan Šaulahov iz ruskog sela Dalakovo golim rukama je uspeo da savlada vuka kako bi zaštitio svoju decu.

Gladni beli vuk se spustio u selo posle duge zime i stigao do dvorišta gde su se igrala Aslanova deca. On je istrčao iz kuće, uspeo da skloni decu i suočio se sa izgladnelom zveri.

– Vuk je stajao na metar od mene, licem u lice. Gledali smo se u oči i pomislio sam da bi bilo dobro da vičem. Napao me je, uedao me za ruke, ali sam uspeo da ga uhvatim za glavu, počnem da je okrećem i tako je zarobim i sprečim ga da me dalje ujeda.

Pošto su čuli moje povike, komšije su pritrčale u pomoć i uspeli smo da mu zavežemo njušku i šape – priča Šauhalov, koji sada vuka drži u zarobljeništvu.

Ljudi iz susedstva tvrde da su primetili vuka i ranije i da su pomišljali da bi mogao da napadne njihove životinje, ali da im nije palo na pamet da su u opasnosti i deca.

Vuk je bio mlad i izgladneo, a inače, prava je retkost da vukovi stignu do sela.

– Ovako nešto nikada se nije desilo. Naša deca se slobodno igraju na ulici, javnu rasvetu nemamo, ne smem ni da pomislim šta je sve moglo da se dogodi – kaže predsednik sela Daud Akijev.

Lekari su Aslanu Šauhalovu sanirali rane, a veterinari su mu preporučili da zadrži vuka dvadesetak dana, kako bi vidio da životinja ne pati od besnila ili neke druge bolesti kojom je mogao da ga zarazi.

– Kada to prođe, pustiću ga u prirodu, negde daleko od ljudi. Do tada ga hranim i pojim. On dobro jede i pije, jedino što puno zavija noću, verovatno doziva svoj čopor – kaže Šauhalov.

Pogledajte video:


(logično.info)

Check Also

TENISKI SVET U NEVERICI! ĐOKOVIĆ NEĆE BRANITI TITULU NA AUSTRALIJAN OPENU? EVO ŠTA SE DEŠAVA..

Održavanje narednog Australijan opena pod velikim je znakom pitanja! Melburn je jedan od najteže pogodjenih …