Home / ZANIMLJIVOSTI / SEĆAMO IH SE SA SETOM: Ovo su bile najpopularnije cigarete u SFRJ (VIDEO)

SEĆAMO IH SE SA SETOM: Ovo su bile najpopularnije cigarete u SFRJ (VIDEO)

cigare

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta

Bivšu SFRJ starije generacije sigurno pamte po velikom broju proizvoda kojih se danas sećaju sa setom. Mnogi od njih su usled ratova i krize potpuno nestali sa tržišta i jednostavno su prestali da postoje.

Među takvim proizvodima su sigurno i cigarete. Napomenućemo samo neke: “filter 57″, “formula”, “opatija”, “vek”, “zeta”.

Pušenje cigareta činilo je sastavni deo imidža čelnika države, a omladina je u SFRJ odrastala na partizanskim filmovima u kojima mladi borci bratski dele duvan.

Sredinom šezdesetih godina prošlog veka SFRJ je imala čak 15 fabrika duvana, koje su pravile čak 145 brendova cigareta. Godišnje je iz fabrika izlazilo čak 25 milijardi cigareta. Najjači i ujedno najpoznatiji brendovi dolazili su iz Sarajeva, Niša i Zagreba.

Tron najprodavanije, u pojedinim godinama i sa više od 40 odsto udela na tržištu, godinama je pripadao “dravi”. Takođe, popularna i prodavana bila je i “drina”, kao i “morava”.

Pogledajte video o tome šta je sve bilo popularno u bivšoj SFRJ.

Kojih se brendova iz bivše SFRJ najrađe sećate, a koje biste hteli da izbrišete iz pamćenja?

Pogledajte video:


(Telegraf.rs)

Check Also

NEDELJNI HOROSKOP ZA PERIOD OD 6. DO 13. OKTOBRA 2019. GODINE

Pročitajte šta vas tokom narednih sedam dana čeka na poslu, u ljubavi, hoćete li se …