ŠOK ZA PUTNIKE KOJI SU KRENULI NA MORE U CRNU GORU: Veoma VAŽNO obaveštenje za DRŽAVLJANE SRBIJE!

Regent-Porto-Montenegro-4

Ukoliko se spremate da godišnji odmor provedete u Crnoj Gori, više nije moguće putovati samo sa ličnom kartom. Kako ekipa finansijskog portala Kamatica saznaje od vozača autobusa koji je želeo da ostane anoniman, u prethodnih 24 sata vraćeno je dosta naših turista sa crnogorske granice.

Maloletnim licima pasoš se izdaje sa rokom važenja:

1. Za lica mlađim od 3 godine života, pasoš se izdaje sa rokom važenja od 3 godine,
2. Za lica od 3 do 14 godina života, pasoš se izdaje sa rokom važenja od 5 godina,

3. Ostaloj kategoriji lica, starijoj od 14 godina života, pasoš se izdaje sa rokom važenja od 10 godina.

Posle priključivanja Crne Gore NATO-u došlo je do promene zakona, pa je sada za ulazak u ovu zemlju potrebno posedovati pasoš. Iako zakon stupa na snagu od 01.07.2017. godine od sinoć je počeo da se primenjuje.

Roditelji koji su krenuli u Crnu Goru sa maloletnom decom vraćeni su sa granice pošto deca nisu posedovala putne isprave, kaže naš izvor.

Zakon nalaže i da je obavezno posedovati i saglasnost za put maloletnog deteta ukoliko samo jedan roditelj vodi decu sa sobom.

Saglasnost se overava kod notara, a minimalna cena za overu je 500 dinara.

Ukoliko deca ne poseduju pasoše, zahtev za izdavanje podnosi jedan od roditelja uz pisanu saglasnost drugog roditelja koju overava notar (ova overa se plaća), a ukoliko su oba roditelja prisutna, nije potrebna saglasnost, već je dovoljan samo potpis na zahtevu za izdavanje.

Ukoliko je do puta ostalo svega par dana, mora se uz podnošenje zahteva za izdavanje pasoša priložiti i dokument koji potvrđuje hitnost, u ovom slučaju rok za izdavanje je 48 sati od trenutka podnošenja zahteva, a cena od 3.600 dinara, kod hitnog izdavanja je ista kao i ukoliko se dokument izdaje redovnim putem, kažu u MUP-u.

(Izvor: kutaknet.com)

 • Duki st.

  Davno sam sa njima raskrstio.
  Osim zagadjenja nestašice vode besplatna srdobolja ti dodje gratis.

 • Ljubomir Petkovic

  Pravi Srbi idu u Grcku a ne u tu Cosa Nostra Milovu drzavu samo ove nase prelomnjace
  nazovi ih artiste ustvari ove sto ih zovu elita ovi Vivicevi i Dacici to su obicne komunsticke
  satorske pevacice koje pevaju kao ciganke i Turkinje i njih slusaju nasi maloumnici ovde po zapadu vecinom sa sela koji rade u Evropi i gangsteri .