Home / ZANIMLJIVOSTI / SVAKA IM ČAST: Kada saznate OVO, odmah ćete poželeti da živite u Švedskoj!

SVAKA IM ČAST: Kada saznate OVO, odmah ćete poželeti da živite u Švedskoj!

most

Švedska se našla na prvom mestu po pitanju bezbednosti, odnosno, u pitanju je zemlja koja je na usluzi svom narodu, ali isto tako izbegava da ulazi u konflikte sa drugim nacijama. Takođe, brine o životnoj sredini, prosperitetna je i pruža odličnu zdravstvenu sigurnost!

Što se tiče Srbije, ona možda nije najbezbednije mesto za život na našoj planeti, kao što je Švedska, ali svakako ima neke svoje dobre karakteristike koje su je pozicionirale na 47. mesto liste koja rangira zemlje po tome koliko doprinose planeti kroz svoje ponašanje i dostignuća.

Na osnovu podataka iz Ujedinjenih nacija i Svetske banke na sajtu goodcountry.org sprovedeno je istraživanje o tome koja je zemlja najbezbednija, kakva je medicinska zaštita, na kojem su nivou informacione tehnologije…

Od ukupno 163 zemalja, Srbija se nalazi na 47. mestu, a ono u čemu smo najbolji jesu dostignuća u oblasti informacionih tehnologija. Zatim sledi kulturna baština, pa prosperitet i jednakost među ljudima.

Najgore mesto, čak 114. Srbija je zauzela kada se uzme u obzir sigurnost u granicama naše zemlje.

Od zemlja iz okruženja, ispod nas se nalaze Crna Gora (50. mesto), Bosna i Hercegovina (88. mesto), dok se Hrvatska nalazi, ispred Srbije, na 38. mestu, Slovenija na, još boljem, 29. mestu.

(Izvor: Telegraf.rs)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …