Home / ZANIMLJIVOSTI / Tri čudne kugle pale su iz svemira: Vojnici ostali u šoku kad su videli šta piše na njima (FOTO) (VIDEO)

Tri čudne kugle pale su iz svemira: Vojnici ostali u šoku kad su videli šta piše na njima (FOTO) (VIDEO)

kugla-metalna

– Nebo je bilo vedro. Odjednom smo čuli zvuk sličan grmljavini – rekao je jedan od svedoka ovog neobičnog događaja za vijetnamski lokalni list

Tri neobične svemirske kugle pale su na tlo u severnom Vijetnamu proteklog vikenda, a lokalni stanovnici i vojska ostali su zapanjeni kada su videli šta je ispisano na njima.

– Nebo je bilo vedro. Odjednom smo čuli zvuk sličan grmljavini – rekao je jedan svedok za vijetnamski lokalni list. Stanovnici pokrajine Tujen Kvang čuli su neobičan zvuk oko šest sati ujutru i ubrzo su pronašli neobičnu metalnu kuglu.

Kugla je prečnika oko 80 centimetara i teška je oko 50 kilograma. Izrađena je od metalne legure. Prema rečima lokalnih istražitelja, na kugli su ispisana ruska slova.

Otprilike u isto vreme, dve manje kugle pale su u susednoj pokrajini Jen Bai. Te kugle su prečnika od 27 centimetara, a teške su šest kilograma.

Na teren je odmah izašla vojska i zatvorila oba područja radi istrage. Prema pisanju vijetnamskih medija nije reč o eksplozivnim predmetima.

Padanje kugli s neba zapravo nije neuobičajeno. Naime, u poslednjih 20 godina kugle su pale u Africi, Australiji, Latinskoj Americi i Evropi. U oktobru prošle godine otkrivene su četiri metalne kugle u Španiji i Turskoj.

Kugle su verovatno deo raketa koje se koriste u svemirskim misijama. NASA navodi da da više od 500.000 objakata kruži oko naše planete, a deo tog svemirskog smeća povuče gravitacija i ono pada na Zemlju.

Pogledajte video:


(Telegraf.rs /Net.hr / Tuoitrenews.vn)

Check Also

ŽIVOTNA PRIČA SRPSKOG GASTARBAJTERA: Vratio se iz Čikaga posle 23 godine, evo šta sada misli o životu u Srbiji

Mnogi ljudi iz Srbije tokom devedesetih godina otišli su trbuhom za kruhom u inostranstvo. Među …