Home / ZANIMLJIVOSTI / TRUJU NAS SA KINESKOM ROBOM: Otkrivamo zašto njihova odeća uvek ima ČUDAN MIRIS!

TRUJU NAS SA KINESKOM ROBOM: Otkrivamo zašto njihova odeća uvek ima ČUDAN MIRIS!

Da bi se proizvodila razna vrsta odeće, u celom svetu se primjenjuje oko 8 000 različitih sintetičkih materijala.

Mislili smo da su one sigurno i korisne, jer verujemo da ih inspekcije ne bi dopustile za primenu, ali ustvari mnoge od njih uopšte nisu sigurno i mogu itekako narušiti ljudsko zdavlje.

Proizvođači sintetičkih materijala, ali i vlakana u toku jedne godine imaju profit od sedam hiljada milijardi američkih dolara. Sigurno ste nekada ulazili u kinesku prodavnicu odeće, i osetili odmah neki čudan i poprilično jak miris!?

Naime, taj miris nikako nije zdrav i čak štaviše jako je opasan za ljudsko zdravlje i organizam , jer se u njemu nalazi mnogo različitih hemikalija, koje su opasne.

Radi se o veštačkim mirisima koji nisu dopustivi za upotrebu u Americi i zemljama Evropske unije, dok se u azijskim zemljama one itekako koriste.

To je iz razloga što je tamo kontrola takvh mirisa u proizvodnji veoma niska, pa svako može da ih primenjuje.

Svi znamo da se najviše odeće na našim prostorima , dovlači upravo iz Kine. Savetujemo vam da od sada kada želite da kupujete odeću, prvo proverite zemlju u kojoj je proizvede, te ako je to iz Kine , nemojte nikako uzimati. Osim mnogobrojih hemijskih supstanci, oni koriste i razne pesticide.

Check Also

MEDIJI PRENOSE: U SAD IDENTIFIKOVAN JEDAN OD NAJMISTERIOZNIJIH SERIJSKIH UBICA SVIH VREMENA (VIDEO)

Sjedinjene Države identifikovale su jednog od najtraženijih serijskih ubica kasnih 1960-ih, poznatog kao Zodijak, navodi Fox …