Home / ZDRAVLJE / 12 narodnih lekova za brzo uklanjanje glavobolje! (RECEPT)

12 narodnih lekova za brzo uklanjanje glavobolje! (RECEPT)

Glavobolja kao bolest, tvrde lekari ne postoji, ona je simptom. Glavobolja je neka smetnja u zdravlju. Svaka prehlada počinje povišenom temperaturom i glavoboljom. I svaka zarazna bolest. Jaka skleroza, đubrenje u čeljustima, srčana mana i besanica – prouzrokuju glavobolju.

glavobolja- covek

Visoki pritisak takođe izaziva glavobolju. Od gladi i preobilnog jela – glavobolja. Stoga nema smisla glavobolju lečiti acisal (i to godinama). Čovek se mora zapitati od čega ga boli glava. Potrebno je obratiti se iskusnom lekaru za temeljan pregled. Glavobolja nekom nestaje čim dobije dobre naočare, izleči nos, zube itd.

1. 2-3 glavice crvenog luka samelje se na mašini za mlevenje mesa. To se pomeša sa finim uljem i doda malo soli. Tom smesom masira se glava, zatim se ta masa stavi u gustu krpu i priveže na glavu. Preko krpe stavi se suva marama i malo prilegne.

2. Koren maslačka, koren angelike, matičnjaka – jedaća kašika; majčine dušice – pola kasike; bazgovog cveta – jedaća kašika; nane – 2 kasike. Sve se to dobro promeša i od te mešavine jedaća kašika prelije sa 2 decilitra ključale vode i ostavi da stoji 10-15 minuta. Nakon toga se ocedi i pije hladno više puta na dan.

3. Kičice, lincure – po jedaća kašika, koren odoljena – 2 kasike. Dobro promešati i od te mešavine kasike preliti sa 2 decilitra ključale vode. Ostalo kao pod 2.

4. Od jednog ovećeg limuna iscedi se sok i dobro promeša sa kašikom fino samlevene prave kafe. To se popije i malo prilegne.

5. odoljenom – 2 kasike, steže – jedaća kašika, kima – pola kasike kuva se u mleku i toplo pije više puta na dan.

6. Nekoliko listova od glavice kupusa stavi se u rernu da se smekšaju i ugreju. Time se obloži glava triput dnevno, sve dok bol ne prođe.

7. Ako koga neprekidno boli glava, neka dva do tri puta dnevno masira glavu (8 dana) jakom dobrom domaćom rakijom (komovicom).

8. Bolovi koji trgaju u glavi, zubima ili ušima prestaće ako na tavicu stavimo po kašiku ljupine od belog luka, ljupine od crvenog luka, kamilice, lovorova lista, borovnice i ruzmarina. Nakapati malo finog ulja te grejati. Kad se najviše dimi (ne sme da gori), držati nad dimom složen topao peškir.

Kad se peškir napuni dimom, hitro ga povezati detetu ili odrasloj osobi na glavu. Preko toga svezati još jedan čist topao peškir. Ako kod prvog postupka bolovi ne prođu, treba postupak ponoviti.

9. Ako dete boli glava, treba narendati sirov krompir i krpom pričvrstiti na čelo. Noge moraju biti tople.

10. Limunov sok sa jednakim delom vode zaslađen šećerom. Uzima se nekoliko puta dnevno.

11. Ako patimo od nervne glavobolje, treba stavljati obloge od kvasca (germe) – 10 g – pomešane sa kašikom meda.

12. Kad god zaboli glava, bolna mesta treba (čelo, vrat) masirati s jakom Komova ili šljivovu rakijom.

Glava kad boli od prehlade

Skuvati pasulj sa belim lukom. Kad je kuvan, dobro se zdrobi i pomeša sa finim uljem. Tom smesom mažu se slepoočnice.

Check Also

MORATE ZNATI! NESTOROVIĆ OTKRIO: OVA BAKTERIJA IZAZIVA RAK, SA OVA 2 SASTOJKA, MOŽEMO JE SE REŠITI ZA 6 NEDELJA

Većina lekara i pacijenata misli da ako uzme antibiotik da će sprečiti komplikacije. E to …