Home / ZDRAVLJE / 7 NAČINA ORGANIZIRANJA ZA USPEŠAN, SREĆAN I BOGAT ŽIVOT: PRIPREMITE SE ZA POSTIGNUĆA!

7 NAČINA ORGANIZIRANJA ZA USPEŠAN, SREĆAN I BOGAT ŽIVOT: PRIPREMITE SE ZA POSTIGNUĆA!

Vi već znate koliko je važno biti pozitivan životu, kao i koliko je štetno biti ispunjen negativnom energijom koja vas vuče u suprotan smer.

zlatna- ruka

Jedan od načina na koji ćete obezbediti jasan put u životu je organizacija. U stvari, organizacija i Zakon privlačnosti idu ruku pod ruku.

Oslobađanjem od stresa i prepreka uzrokovanih dezorganizacijom, stvarate jasan put prema svemu što želite u životu.

Ovde su 7 načina za organizovanje uspešnog, srećnog, bogatog života:

1. Uklonite nered

Kada ste okruženi neredom to je kao da ste okruženi kamenim blokovima, preprekama koje blokiraju vaš put do uspeha. Razmislite o prostoru pretrpanom papirom i drugim stvarima. Kreativnost i pozitivna energija ne teku dobro u takvoj vrsti okruženja.

Zašto? Ne možete se koncentrisati na zadatak koji morate izvršiti jer vam pažnju odvlači taj nered. Ako za svaku sitnicu koju morate pronaći potrošite barem 5 minuta, garantujem da će vaša frustracija početi da raste, zbog čega će vam biti još teže koncentrisati se i završiti projekat ispred vas.

Vredi i obrnuto, kada je vaš sto pregledan, vaša energija je usmerena na ono što treba učiniti i vaš um može razviti jasne, pozitivne i kreativne ideje.

2. Postavite stvari na svoje mesto

Nemoguće je postići čudesne stvari u životu ako trošite svoje vreme tražeći datoteke, mape na pretrpanom stolu, prijemno sanduče ili tražite nešto drugo što vam je potrebno, bilo da je to list papira, nečiji broj telefona, e-mail koji sadrži vitalne informacije ili vaš kalendar.

Baš kao što i mi imamo adresu na kojoj živimo, stvari koje posedujemo trebaju imati sopstvenu adresu. Razvrstajte dokumente u mape, telefon stavite na njegov punjač gde ćete ga lako pronaći i tada ćete moći preuzeti poziv u roku od sekunde kada je to potrebno. Na taj način nećete trošiti pozitivnu energiju na traženje stvari.

3. Pronađite vreme kada ste najproduktivniji

Svako ima svoj jedinstveni unutrašnji sat. Neki od nas su vrlo energični ujutro, a drugi se ne mogu pokrenuti sve do popodneva. Nekim ljudima je potreban podsticaj kako bi podigli svoju unutrašnju energiju i pozitivnost.

Ponekad je taj podsticaj kafa. Drugi puta, to je je vežbanje. A neke od nas protrese motivacioni citat, energična pesma ili razgovor s pozitivnom osobom. Kada radite na nečemu važnom u svom životu, najbolje je da svoj spisak zadataka proveravate u vreme kad se osećate najbolje, bilo da je to ujutro čim se probudite ili kasno noću.

Takođe, podignite svoju motivaciju pre rešavanja zadatka vežbom ili popijte šoljicu kafe ili slušajte pjesme i tako dalje.

4. Nemojte površno i stihijski obavljati zadatke

Održavajte svoj dnevni raspored. Preopterećenost, haotičnost, propušteni rokovi, dugi spisak neobavljenih zadataka … takve stvari povećavaju rastojanje između onoga što imate i onoga što želite u životu.

Budite sigurni da je vaš raspored usmeren na stvari u vašem životu koje smatrate prioritetom. To se odnosi na zadatke, projekte, misli i ideje koje vas vode do pozitivnog, boljeg života.

5. Pripremite se za dostignuća

Pre nego što obavite poziv, napišete pismo, poruku ili se nađete s kolegom, odvojite vreme i isplanirajte što tačno očekujete postići kroz taj lični kontakt.

Kada zamišljate krajnji rezultat koji želite i planirate svoj lični kontakt zasnovan na toj slici, imate veće šanse da manifestirate pozitivan ishod.

6. Pokrenite se i napredujte

Uhvatite li se kako odlažete važne stvari u vašem životu? Vrlo često je to zato što:

a) niste sigurni koje korake treba preduzeti kako bi ostvarili svoj cilj ili

b) ostali manje značajni zadaci, ali koje je takođe važno dovršiti, imaju prednost.

Bez obzira na razlog, odugovlačenje vas stavlja u stanje mirovanja i ne krećete se prema svom cilju. Kad god se uhvatite kako odlažete nešto važno u vašem životu, bavite se tim bar 20 minuta pre nego što započnete bilo što drugo. Tih 20 minuta možete provesti u razvijanju popisa onoga što treba učiniti kako bi postigli cilj.

U redu je ako ne možete učiniti sve odjednom, ali kada se obaveza da ćete se fokusirati na određeni prioritet pre nego što uradite bilo šta drugo u danu, biti ćete sve bliže i bliže ostvarenju cilja. Nemojte započinjati ništa drugo sve dok ne provedete tih 20 minuta baveći se svojim najvažnijim ciljem.

7. Malim koracima do uspeha

Da, svi mi želimo privući pozitivne stvari u život; idealne odnose, više novca, znanja itd. A zašto i ne bi želeli takve stvari? Iako nemamo čarobni štapić i ne možemo imati sve što želimo odmah sutra, možemo krenuti malim koracima prema tome u životu. Danas nemojte ostaviti svoju jaknu preko troseda. Spremite je na mesto.

Sutra uklonite petak nepotrebnih predmeta sa svog kuhinjskog stola. Sledeći dan, otkažite sastanak koji ne služi vašem cilju. Sledeći dan, započnite rješavati prioritetan zadatak sa liste. Malim koracima biti ćete svaki dan sve bliži cilju. I kada dođete do cilja, kakav divan dan će to biti!

Check Also

Dr NESTOROVIĆ RAZBIO MIT U KOJI SMO SVI VEROVALI

Od davnina je poznato – najbolje lekove za lečenje prehlade i gripa pravi baka. Na …