Home / ZDRAVLJE / AKO SPAVATE GOLI: Evo šta će vam se dogoditi…

AKO SPAVATE GOLI: Evo šta će vam se dogoditi…

Svaki treći čovek spava gol, oni su prisniji sa partnerom, a to podstiče osećaj sreće, snižava krvni pritisak, jača imunitet i smanjuje osećaj teskobe, pokazuje studija.

500

Spavati bez ijedne krpice na sebi pruža osećaj apsolutne slobode. Nijedan ne steže, ne grebe, niti se omotava oko tela tokom noći. To je i odličan recept za povećanje seksualne želje jer kad smo goli, jednostavno se osećamo više seksi. A vrlo seksi je i dodirivanje s partnerom, koža na kožu. Puno lepše nego dodiri “pidžama na pidžamu”.

Prema međunarodnoj studiji američke Nacionalne fondacije za spavanje svaki treći čovek spava gol, i zato su im ljubavni životi srećniji od onih što spavaju u pidžamama. Prisniji su s partnerom, a prisnost opušta i podstiče osećaj sreće.

To rezultira snižavanjem krvnog pritiska, jača imunitet i smanjuje osećaj teskobe. Osim kvalitetnijeg ljubavnog i, naravno seksualnog života, spavanje bez ičega na sebi poboljšava kvalitet spavanja, piše Men ‘s Fitness.

Temperatura tela je manja što doprinosi dubljem snu. I genitalije će vam biti zahvalne ako ih ne skrivate u pidžami.
Stručnjaci veruju da se tako provjetravaju što smanjuje šansu od razvoja bakterija jer one vole vlagu i vrućinu. Vagina će biti manje vlažna i manje sklona infekcijama, a testisi hladniji što čuva zdravlje spermatozoida.

I koža će vam biti zahvalna jer je to jedinstvena prilika da nesputano diše, što smanjuje šansu od dobijanja kožnih bolesti. Naime, tokom celog dana prekrivena je odećom i obućom ispod koje se često znoji, ai hemikalije od deterdženta ili omekšivača mogu ulaziti kroz pore.

I još jedan detalj, ako ne spavate u pidžami, štedjet ćete na kućnom budžetu. Nećete ih morati kupovati, prati, peglati … Ako vam je noću hladno, radije se pokrijte još jednom dekom, a telo neka i dalje uživa u slobodi.

Check Also

Rak je trebalo da ga ubije za svega nekoliko nedelja, ali zahvaljujući ovoj dijeti živ je već godinama..

Rob Muberi je uspeo da se izbori sa lošim prognozama lekara zbog raka od koga je bolovao, po kojima mu …