Home / ZDRAVLJE / BINGO! Samo nekoliko gutljaja ovog napitka sagoreće polovinu kalorija koje ste uneli za ručak..

BINGO! Samo nekoliko gutljaja ovog napitka sagoreće polovinu kalorija koje ste uneli za ručak..

napitak- sok

Kombinacija grejpfruta i meda najslađi je i najukusniji način da održite lepotu i zdravlje, ali ne samo to. Ovaj napitak sagoreva kalorije neverovatnom brzinom.

Osim vitamina C, grejpfrut sadrži i vitamine A, B, D, E, kalcijum, magnezijum, cink, bakar, gvožđe i fosfor. Grejpfrut ima i antibakterijska svojstva, a takođe sadrži antioksidante.

Potrebno vam je

– 1 grejpfrut
– 1 kašika meda

Oljuštite grejpfrut, isecite ga na sitne komade i stavite u blender zajedno sa medom. Mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Dobijeni napitak smanjiće nivo šećera u krvi. Ako konzumirate grejpfrut svakodnevno smanjićete nivo lošeg holesterola 15%, a kada su u pitanju trigliceridi i do 27%. Ovaj napitak bogat je i licipenima, veliki borac je protiv toksina i štetnih materija u organizmu.

Samo nekoliko gutljaja napitka sa grejpfrutom i medom posle obroka može da sagori polovinu kalorija koje ste uneli kroz taj obrok.

Međutim, grejpfrut može da povecaj efekat nekih pilula. Ako uzimate bilo kakve terapije, trebalo bi da se konsultujete sa svojim lekarom pre uzimanja ovog napitka. Takođe, trebalo bi da izbegavajte grejpfrut i pića na bazi grejpfruta ako uzimate lekove za snižavanje krvnog pritiska.

Check Also

Dr NESTOROVIĆ: PREKO DANA JEDITE NORMALNO, POSLE 18 ČASOVA- NIŠTA!

Prema njegovim rečima gladovanje izaziva depresiju i veoma je teško izbegavati hranu, ali postoje alternative, …