Home / ZDRAVLJE / CHERIMOYA – JUŽNOAMERIČKA BOMBA: Verovatno najbolje voće na svetu!

CHERIMOYA – JUŽNOAMERIČKA BOMBA: Verovatno najbolje voće na svetu!

500

Lav je kralj životinja, a cherimoia voća! Ovo jelo potiče od starih Inka, a toliko je dobro da je nekad bilo rezervisano samo za vladare! Cherimoia je još poznata i kao tropska jabuka, a ukus joj je kombinacija kokosa, banane, ananasa i papaje. A to nije sve …

Cherimoia – južnoamerička bomba: Verovatno najbolje voće na svetu!

Ova voćka poreklom je iz Južne Amerike, tačnije iz Anda. Postoji u suptropskim područjima širom sveta, a najveći komercijalni proizvođač danas je Španija.

Tropska jabuka bodljikava je i ima žutozelenu kožu. Unutar nje se nalazi belo meso, koje se jede tako da se voćka prereže po pola i onda jede kašikom. Meso se može posuti i sokom od limete, ali je verovatno najbolje da uživaju u jedinstvenom ukusu i ne dodavati ništa. Cherimoia je bogata vitaminom C, gvožđem i kalcijumom. Koristi se čak i za upale bešike i bubrega.

Bere se dok je još čvrsta, obzirom na to da sazreva na kućnoj temperaturi na suncu. Kad je zrela, popušta pod pritiskom prsta, poput kivija i avokada. Pripazite da je ne kupite smeđu ili gnjecavu, jer to znači da joj je prošao rok. Naravno, možete je koristiti u raznim salatama ili kao dodatak jelima.

Još samo da kažemo kako je veliki Mark Tvain izjavio da ova voćka ima najlepši ukus poznat ljudima, pa ako je bila dobra takvom genijalnom umu – pružite joj i vi priliku!

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …