Home / ZDRAVLJE / Čudo od pilule može potpuno uništiti najzloglasnije vrste raka!?

Čudo od pilule može potpuno uništiti najzloglasnije vrste raka!?

500-1

Visokoučinkoviti lek, naziva OTS964, mogao bi biti čudotvorni lek za neke vrste raka. Mogao bi se uzimati u obliku pilule ili kroz injekciju, a do sada je pokazao da je u mogućnosti u potpunosti iskoreniti rak, javlja MedicalKspres.

Eksperimenti su, do sada, uspešno obavljeni na miševima zaraženima ljudskim rakom, a na ljudima će se isprobati već iduće godine.

Nekoliko tipova raka, poput raka pluća, dojke, mozga, jetre i bešike, sadrže protein topk koji je potreban ćelijama raka da se razdvajaju. Lek funkcioniše tako da blokira spomenuti protein te ga direktno cilja na zaraženim ćelijama, tako izbegavajući one zdrave. Upravo zbog toga, negativnih nuspojava gotovo da i nema.

„Utvrdili smo molekularnu metu za ovaj lek pre 10 godina, ali nam je trebalo gotovo deceniju da nađemo efikasni način da ga inhibira“, kazao je autor istraživanja dr. Iusuke Nakamura te dodao kako smatra da se radi o nečemu vrlo ‘obečavajućemu’.

Nakon što su lek ubrizgavali u zaražene miševe dva puta sedmično, tri sedmice, tumori su u potpunosti nestali kod pet od šest miševa. Lek je bio još efikasniji kada je bio u obliku tablete, jer je tada izlečio sve miševe. Miševi koji su uzimali lek u tableti imali su manji broj belih krvnih ćelija, no svi su se u potpunosti su se oporavili u roku od dve nedelje.

Nakamura napominje da su svi isprobani lekovi do sada samo zaustavljali širenje raka, ali je prava ‘retkost da ga u potpunosti iskoreni’.

Efikasnost ovog leka na drugim vrstama raka još se uvek istražuje.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …