Home / ZDRAVLJE / ČUVENA SLANA PASTA TIBETANSKIH MONAHA: Zdravi i blistavi zubi za ceo život..

ČUVENA SLANA PASTA TIBETANSKIH MONAHA: Zdravi i blistavi zubi za ceo život..

500

Tibetanski monasi su još u drevnim vremenima imali jake i zdrave zube sve do duboke starosti, čak i kada u ovim planinskim predelima niko nije ni znao za stomatologa.

Njihova tajna blistavog osmeha i zdravlja zuba leži u pranju i ispiranju usta mešavinom prokuvane vode i soli.

Da biste i vi sačuvali ili postigli blistav osmeh, u pola čaše prokuvane, ohlađene vode sipajte supenu kašiku krupne soli. Brzo mešajte kašikom oko 1 minut, pa skinite penu koja se formirala.

Ujutro i uveče nakon poslednjeg obroka operite zube ovom mešavinom na sledeći način:

Četkicom za zube uhvatite nekoliko kristala i perite zube na uobičajen način. Kada ste temeljno istrljali zube, isperite usta vodom iz iste čaše u kojoj ste razmutili so u vodi.
Zubi od ovoga postaju jako beli, a desni jačaju i dobijaju ružičastu boju.

Imajte u vidu da je moguće da osetite nalagodnost u početku, jer zubi odmah reaguju na slanu vodu. Kao propratni efekat može se javiti pojačana osetljivost na hladno, vruće, kiselo i slatko, usled minimalnog sloja gleđi koju so skida, što je isti efekat koji proizvode kupovne paste za osetljive zube.

Ali, ne brinite – to traje vrlo kratko i gleđ će ubrzo postati jača nego ikad. Osim toga, ako budete prali zube ovom mešavinom, uništićete sve bakterije u usnoj šupljini, a zbog obnavljanja gleđi, sve eventualne pukotine i neravnine na zubima će nestati.

Check Also

NESTOROVIĆ UPOZORIO DA DOLAZE TEŠKA VREMENA: CEO SVET KLJUČA, ALI MI SMO PREŽIVELI I GORE! EVO O ČEMU JE REČ!

Svako ima neki razlog zašto želi da živi i treba da nađe taj razlog, a …