Home / ZDRAVLJE / CVET SA STOTINU LATICA – Prirodni lek za kožne bolesti, koristi se u prevenciji raka..

CVET SA STOTINU LATICA – Prirodni lek za kožne bolesti, koristi se u prevenciji raka..

500-1

Neven je prirodan lek za kožne bolesti je u Nepalu ga zovu cvet sa stotinu latica, u Engleskoj merilo zlato, kod nas je poznat kao neven – ali, iza jednostavnog imena, krije se biljka sa višestrukom primenom, od lekovite, preko estetske, do kulinarske .

Danas je ovaj cvet cenjen i istraživan i kao koristan u borbi protiv raka, jer ima antiseptička, protivupalna i antibakterijska svojstva. Koriste ga za rane, opekotine, posekotine, bradavice, žuljeve, ekceme.

U lečenju se najčešće koristi cvet jarkonarandžaste boje, i to u sušenom obliku.Od njega se spravljaju čajevi, ulja i masti u čiju su se lekovitost uverili još stari Grci i Rimljani.

Odličan je u borbi protiv kožnih bolesti, poput akni, bradavica i ekcema, a koristi se i protiv opekotina, rana i promrzlina.

Pošto potiče znojenje, upotrebljava se protiv povišene temperature i groznice. Zahvaljujući provitaminom A, blagotvorno deluje na oči, pa se preporučuje i kod konjunktivitisa.

Check Also

ZAPANJUJUĆE OTKRIĆE RUSKIH LEKARA: PIRAMIDE KOJE MOŽETE I VI NAPRAVITI LEČE RAK, SPREČAVAJU RAZVOJ VIRUSA, SNIŽAVAJU ŠEĆER I JOŠ..

U Rusiji se nalazi 17 piramida, a najveća je kod Moskve. U Rusiji one nisu …