Home / ZDRAVLJE / DA NE POVERUJETE: Evo kako da se oslobodite hrkanja na sasvim prirodan način!- METODE I VEŽBE

DA NE POVERUJETE: Evo kako da se oslobodite hrkanja na sasvim prirodan način!- METODE I VEŽBE

Najčešće hrču pušači, potom osobe sa deformisanim nosom i suvišnim kilogramima. Hrkanje, ne samo da otežava disanje za vreme spavanja, nego i pogoršava kvalitet sna, a i osobi koja spava pored osobe koja hrče, takođe se remeti san.

spavanje san snovi hrkanje02

Hrkanje je moguće zaustaviti na nekoliko načina koristeći nekoliko metoda: narodna sredstva, hiruršku intervenciju ili određene vežbe. Ali, čak i lekari preporučuju hiruršku intervenciju samo u ekstremnim situacijama, jer postoji određeni rizik od komplikacija, a i samo 50% pacijenata se potpuno oslobađa hrkanja.

Vredi obratiti pažnju na tradicionalne metode oslobađanja od hrkanja:

– Na primer, čak i naše bake su, u borbi protiv hrkanja, preporučivale korišćenje pečene šargarepu, koju treba pojesti sat vremena pre svakog obroka.

– Odlično pomaže 1 čaša soka od kupusa sa supenom kašikom meda, popijena neposredno pre spavanja. Ovaj napitak se pije 1 mesec. Ako nemate sokovnik, namažite list kupusa medom i pojedite ga pre spavanje. Većini ljudi ovo pomaže.

Izboriti se sa hrkanjem pomoći će i sledeće vežbe, koje su, pre svega, usmerene na jačanje mišića nazofarinksa.

Sa napetim mišićima vrata i nazofarinksa pokušavajte izgovarati zvuk „I-i-i“, kao da pevate. Ovu vežbu treba raditi 2-3 puta dnevno po 30 puta.

Odlično pomaže i kretanje vilice napred – nazad po 30 puta, 2-3 puta dnevno

Slovo „I“ leči od hrkanja. Evo šta piše jedan naš čitalac Andrej:

“ Dugo vremena sam imao problem sa hrkanjem. Mnogi se pate sa njim. Hrkanje se smatra prirodnom bolešću, ali možete ga izlečiti uz pomoć jedne jednostavne vežbe. O tome sam saznao od starih prijatelja, koji su se lečili po ovoj metodi, po preporuci lekara, i lečenje je bilo uspešno. Iako sam bio skeptik, rešio sam da probam. Lečenje, ako ga tako uopšte i možemo nazvati, sastojalo se u tome da je bilo neophodno samo ponavljati slovo „I“ po 20-30 puta, 2-3 puta dnevno. Pri tome, trebalo je to raditi sa naporom, sa napetim mišićima ždrela, kao da pevam: „I-i-i..“

Počeo sam da pevam:) I stvarno, nakon mesec dana ovih vežbi, moja je žena primetila da sam prestao da hrčem! Zahrkao bih samo ponekad. Hrkanje je zvuk koji čovek stvara tokom spavanja. Njegov uzrok je slabljenje mišića ždrela. Shodno tome, ojačavši ove grupe mišića, hrkanje prestaje. Slovo „I“ je to, koje jača ove mišiće. Probajte, možda će i nekom od vas biti od koristi. U svakom slučaju, ništa ne košta. Pozdrav.“

(Uspešna žena)

Check Also

7 DANA JEDITE OVO PO KAŠIKU NA PRAZAN STOMAK: ZAPANJIĆE VAS KOLIKO ĆETE SMRŠATI! (RECEPT)

Osim što ćete smršati, ojačaćete imunitet i osloboditi se otrova iz tela. Beli luk je jedan …