Home / ZDRAVLJE / DEKODIRANJE PODSVESTI: Psiholozi vam otkrivaju značenje najčešćih snova..

DEKODIRANJE PODSVESTI: Psiholozi vam otkrivaju značenje najčešćih snova..

Proganjanje, opadanje, kašnjenje na posao, ispadanje zuba … Najčešći snovi mogu biti pozitvno, ali ih najčešće sanjamo kao noćne more.

snovi-spavanje

A psiholozi ističu kako svi ti strašni snovi imaju jedno jednostavno objašnjenje: teskobni ste. Iako snovi mogu imati simboliku, osobito ako se ista fabula ponavlja, no iza svih ovih motiva najčešće leži teskoba.

Sanovnik Zid: Ovih pet svi smo sanjali, saznajte šta znače
„Snovi su pripovest koja ilustruje ono što se odvija u vašem životu. I samo vašem životu.

Oni su slikovit prikaz vašeg unutrašnjeg stanja „ističe psihoanalitičarka dr. Prudens Gourguechon, Zato, pre nego što se fokusiraju na to zašto i zbog koga u snu zakasnili na posao, razmislite šta vama znači kašnjenje na posao i kako ste se osećali u snu.

Dekodiranje snova zahteva tumačenje sebe, svojih osećaja bez obzira na to ko se sve pojavljuje u snovima.

Da, snovi mogu biti doslovni

Ako ste goli u javnosti, znači da vam je telo izloženo. Isto tako, sanjate li tako nešto znači da se verovatno osećate emotivno ranjivim. Možda počinjete nešto novo i smelo, ali vas je strah neuspeha.

San o padanju može značiti da se osećate kao da gubite emotivnu ravnotežu. Motivi u snu neće značiti isto za 2 različitih ljudi, ali su u svakom slučaju podsticaj za razmišljanje o emotivnom životu.

NIŠTA NIJE BEZ RAZLOGA: Evo što znači kada sanjate da varate partnera, seksate se sa kolegom …

Tjeskoba zbog potisnute želje

Prema ranijim teorijama, snovi pretstavljaju najdublje želje, Zato, ako možete prepoznati teskobu koja leži u podlozi snova, pokušajte otići korak dalje i razmisliti o svojim čežnjama, ističe psihoanalitičar Mark Blechner.

Ako sanjate kako vas proganjaju razmislite o ovome: Čeznete li za time da vas „lovi“ neko u romantičnom smislu i osećate li prazninu u tom segmentu života. Slično tome, san o važnom ispitu može ukazivati na to da volite pokazivati svoje znanje i uopšteno kompetenciju.

U dekodiranju će vam pomoći i ako zapišete ključne elemente sna te razmišljate o mogućim asocijacijama.

Check Also

HITNO UPOZORENJE DR NESTOROVIĆA!

Poslednjih dana i nedelja vazduh u Srbiji ima i boju i miris. Iz godine u …