Home / ZDRAVLJE / Domaći lek za artritis,išijas,reumatizam,bolna kolena,trn u peti,oboljenja zglobova…(RECEPT)

Domaći lek za artritis,išijas,reumatizam,bolna kolena,trn u peti,oboljenja zglobova…(RECEPT)

Nemačko-američki „otac“ sirove ishrane i autor knjige Živeti bez bolesti, Ernst Gunter svojevremeno je objavio zanimljiv recept za lečenje artritisa, gihta, išijasa, reume te ostalih upalnih i bolnih stanja na zglobovima, kukovima, prstima ruku i nogu, kolenima i bolnoj peti (trn u peti). Lek se sastoji u vidu obloga koje stavljate na bolna mesta i koji deluju direktno na mesto na kojem se problem manifestuje.

500

Postupak izrade obloga

Potrebni su vam krompir, crni luk i seme lana.

Potopite punu supenu kašiku semenki lana u 2-3 dcl vode. Vodu kuvajte desetak minuta dok semenke lana ne naprave škrobasu smesu.

Istovremeno operite sav krompir i izrendajte ga skupa sa korom. Izribajte i srednju glavicu crvenog luka. Kada se voda sa lanenim semenom ohladi dodajte luk i krompir i sve dobro izmešajte. Ocjedite višak tečnosti iz smese.

Ukoliko se radi o problemima na prstima ruku ili nogu, odnosno peti, smesu stavite u stare rukavice ili čarapu obucite na ruke ili noge te preko navucite najlonske kese koje ćete vezati tako da višak tekućinet ne može izlaziti vani.

Na druge delove tela kao što su kukovi, kičma, rebra, kolena i sl. Predlažemo da smesu zamotani prvo u gazu te položite na obolelo mesto, nakon toga celo područje omotajte nekim zavojem ili providnom folijom za domaćinstvo koja će smesu držati pripijenu za obolelo mesto . Ove obloge potrebno je držati tokom noći, odnosno za vreme spavanja, na obolelim mestima te ujutro baciti, a mesta oprati sapunom i vodom.

Ukoliko su mesta vidna, a luk vam eventualno iritira kožu, odnosno pravi crvenilo, kožu prvo možete namazati nekom jako masnom kremom ili maslinovim uljem ili možete pojačati sloj gaze na smesi. Istovremeno sa korišćenjem ovih obloga spolja potrebno je redovno svakodnevno koristiti laneno ulje koje će delovati iznutra. Proceduru ponavljate kada god možete sve dok ova masa ne „izvuče“ oboljenje iz tela.

Ovaj recept iako ne dolazi iz naših krajeva nadovezuje se na tradiciju koja je u našim narodima poznata od davnina u obliku obloga od luka i krompira za različita upalna stanja. Stoga preporučujemo i našim čitaocima koji imaju neki od navedenih problema da probaju ovaj prirodni metod kako bi se rešili navedenih tegoba.

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …