Home / ZDRAVLJE / Evo kako preživeti dan nakon neprospavane noći..

Evo kako preživeti dan nakon neprospavane noći..

Naučnici tvrde da s nekoliko jednostavnih trikova možete preživeti naporan dan bez da iko sazna da je iza vas neprospavana noć

501

Dan nakon neprospavane noći može „trajati zauvek“ …

Osećate se dezorijentisano, pospano, izgubljeno. I ne vidite nikakvo logično rešenje u preživljavanju tog dana osim što skorijeg „rušenja“ u krevet. Ali to i nije uvek moguće, posebno ako morate biti na radnom mestu.

No, naučnici tvrde da s nekoliko jednostavnih trikova možete preživeti naporan dan, a da niko ne sazna da je iza vas neprospavana noć.

Ako ste odspavali barem malo, unutar sat vremena nakon buđenja pojedite doručak, ali ako želite da izbegnete dodatni pad energije kasnije tokom dana, izbegavajte zašećerene namirnice i pojedite žitarice i jaja.

Šećer u namirnicama će samo nakratko podignuti energiju, ali će prouzrokovati i pad energije nakon toga, tvrdi dr. Rubin Naiman, stručnjak za san sa Univerziteta Arizona, piše Nev Iork Magazine.

Proteini i zdrave masti najbolji su izbor za doručak, dodaje.

Iako često u ovakvim situacijama mnogi posežu za kofeinskim napicima, preporuka je ipak izbegavati prekomernu konzumaciju. Šoljicu kafe najbolje je popiti negde oko podneva da vas „podigne“. Pospanost će nestati sama od sebe 20 do 30 minuta nakon buđenja, pa kafu nemojte piti čim ste otvorili oči.

Nemojte skrivati podočnjake i tragove neprospavane noći iza sunčanih naočara, savetuju stručnjaci. Izađite na danje svetlo. Kada dođete na posao, najzahtevnije zadatke rešavajte prioritetno jer će nivo vaše energije i koncentracija kasnije početi padati.

Ako je pred vama neki važan sastanak, popijte kafu pre toga i još jednu najkasnije do 15 sati jer se u organizmu može zadržati i do sedam sati nakon ispijanja pa ne želite da rizikujete probleme sa spavanjem uveče, ma koliko umorni bili. Imajte na umu da će kofeinu trebati oko pola sata da vas „podigne“.

I najbitnije od svega: Sa posla idite kući što pre moguće!

Check Also

DO SADA NEVIĐENE TVRDNJE ČUVENOG RUSKOG DOKTORA: CENITE MASNOĆU, NIJE TAKO KAKO SU VAM REKLI I KAKO VI MISLITE..

U TV emisiji On The Most Important, televizijski lekar Aleksandar Mjasnikov savetovao je Ruse da poštuju …