Home / ZDRAVLJE / Evo kako se rešiti podbratka u kratkom roku!

Evo kako se rešiti podbratka u kratkom roku!

500-1

Ako je s godinama, uz silu gravitacije i gubljenja elastičnosti kože došao i koji kilogram viška, a mišići se opustili, nije čudno da je podbradak izraženiji i da „kvari“ savršenu sliku lica.

Ali, nije reč ni o čemu zabrinjavajućem. Naime, stvaranje podbradaka je rezultat prirodnih pojava poput starenja, kilograma, ali i genetike.

Osobe koje odu na dijetu možda se neće rešiti podbratka, ali ni to ne treba da zabrinjava jer postoji metoda kojom se taj „problem“ može rešiti i bez gubitka kilograma. Istina je da se višak hrane taloži na ovom delu vrata i da gubitak mase na tom delu tela može biti mukotrpan.

Ali, ono što vrlo lako možete učiniti je da pomognete sebi vežbama.

Jedna od takvih vežbi jest slanje poljubaca u visinu (zabaciti glavu i slati poljupce u vis), a druga je plaženje jezika prema napred. Odlična vežba je i izgovarati slova Ks i O što izraženijim pokretima usana i vilice.

Radite to kod kuće pred ogledalom pet minuta dnevno i zatezanje na području vrata osetićete već nakon prvog dana vežbanja. Tim vežbama ćete ojačati kritični mišić koji se nalazi ispod vilice i podbradak će se vidno smanjiti.

Check Also

DR NESTOROVIĆ OTVORENO REKAO ONO OD ČEGA SVI STRAHUJEMO: EPIDEMIJA SE NEĆE ZAVRŠITI ONAKO KAKO TO LjUDI ZAMIŠLjAJU

Prema poslednjim informacijama korona virusom su zaražene 289 osobe, a preminulo je 6. Od danas …